Batı AsyaBilim & TeknolojiTüm HaberlerYemen

Video / Foto – Yemen Hizbullahı yerli ürettiği füzeler, İHA’lar ve diğer yeni askeri ve savunma sanayi ürünlerini sergiledi

Yemen’in başkenti Sana’da bir grup Yemenli askeri ve siyasi yetkilinin huzurunda, Yemen askeri sanayi ve yeni yerli ürünler sergisi açıldı.

El’Mesire kanalına göre,  dün Ensarullah’ın komutanlarından Seyyid Hüseyin Bedrettin el-Husi’nin şehadet yıldönümünde düzenlenen bu sergide, Balistik füzeler, İHA’lar da dahil olmak üzere Yemen güçleri tarafından yapılan tanksavar silahları, toplar ve hafif ve ağır silahlar gibi yeni silah türleri görücüye çıktı. 

Yemen Yüksek Siyasi Konsey Başkanı ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Mehdi el-Meşat sergiye katılarak Yemen askeri başarılarını ülkesinin halkı için bir zafer olarak nitelendirerek, tüm bu silah ve tesislerin Yemenli uzmanlar ve teknisyenler tarafından üretildiğini söyledi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır  El’Atıfi de, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin savaş stratejisinin geliştiğini ve Suudi-BAE koalisyonunun karşı saldırganlığını kökten değiştirecek çok yüksek teknolojili sistemlere sahip olduğunu duyurdu. 

Suudi Arabistan, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer birçok ülkenin desteğiyle, Mart 2015’ten bu yana Yemen’e askeri saldırı başlatmış ve bunun yanısıra bu ülkeye deniz, hava ve karadan muhasara altına almıştır.


Videolar:




Keşif, saldırı ve kamikaze (intihar) İHA’ları


Deniz mayınları:


Top ve roketler:


Anti-zırh RPG roketleri:


Keskin nişancı tüfekleri:


Balistik ve seyir füzeleri:


Balistik ve seyir füzeleri:


1.600 km menzilli “Sammad 3” intihar İHA’sı ve test görüntüleri:


Recum” hexacopter İHA’sı ve test görüntüleri:


Hatef” intihar İHA’sı ve test görüntüleri:


Şahab” intihar İHA’sı:


2.500 km menzilli “Va’id” İHA’sı:


Kasım-1″ akıllı balistik füzesi ve deneme görüntüleri:


Nekal” balistik füzesi:


Kudüs-2″ seyir füzesi:


Zülfikar” balistik füzesi:


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir