DünyaLübnanTüm Haberler

Seyyid Hasan Nasrullah: Büyük Şeytan ABD, IŞİD’in kurucusu ve destekçisidir

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, “Gaziler Günü” münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Hasan Nasullah Yemenlilerin El-Kaida gibi terör örgütleri ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) arasındaki ilişkilerine dair açıklamalarına değinerek, “Bu terör örgütlerinin birlikte ve kimin tarafından oluşturulduğu ve desteklendiği geçen gün daha ortaya çıkıyor” dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, ABD’nin IŞİD’in  kurucusu ve destekçisi olduğunu söyleyerek, ABD istihbarat teşkilatının halkları ve orduları parçalamak için terörist grupları yönettiğini ve desteklediğini belirtti.

Nasrullah, “Diğer ülkelerin ulusal ordusunu yok etmek için ABD tarafından test edildi, test ve silahlandırılan terör örgütleriyle karşı karşıyayız” ifadesini ifade etti.

Nasrullah, ABD’nin Yemen’den Irak’a ve Suriye’ye kadar bu terör örgütlerini desteklediğini söyledi.

Seyyid Hasan Nasrullah siyasi partilerin ve akımların Lübnan’daki iç duruma özel ilgi duyması belirtti.

Nasrullah “Direniş düşmanları, Yemen, Suriye ve Irak’ta iç savaşlar başlatarak İran ve Lübnan’da aynısını yaptılar; ancak şimdiye kadar Lübnan’da bunu başaramadılar ”ifadelerinde bulundu.

Bazı iç ve dış tarafların Lübnan’ı iç savaşa sürüklemeye belirten Nasrullah “Hizbullah, hükümet kurmak veya ekonomik durumu iyileştirmek için silah kullanma niyetinde değil” değerlendirmesini yaptı.

ABD’yi Lübnan’daki sorunların ana nedeni olarak nitelendiren Nasrullah, “ABD baskısı ve ülkeyi belirli ekonomik seçeneklere yönelmekten korkutması Lübnan krizinin ana nedenini oluşturuyor. Mevcut Lübnan krizi, yıllardaki politikaların bir sonucudur. Krizin çözmek [yalnızca] bir hükümetin kurulmasıyla değil; Bir hükümetin krizi çözme yolunun başlangıcıdır ”dedi.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Nasrullah sözlerine “ABD gibi yabancı taraflar Lübnan’daki kriz ve sorunların çözülmemesine çalışıyorlar. ABD’liler Lübnan’ın Çin’e yaklaşmasını engellemek için gözdağı veriyorlar. Bu nedenle Lübnan’da Çin’e yaklaşmaktan korkuyor ”şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir