İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi: İran’ın güvenliğini ve gücünü garanti altına alacağız

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu genel komutanı, ”Nevruz’da ve her gün aziz İranımızın güvenliğini ve gücünü garanti edeceğiz” dedi.

Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, Nevruz mesajında, ​​”Bu yıl da Nevruz Mehdevi’nin çok sayıda askeri, büyük milleti savunmak için sınırlarda, üslerde hazır vaziyette beklemektedir” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu genel komutanının Nevruz mesajında, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun yeni yıldaki çabalarını, üretim, destekler ve engellerin kaldırılması yönünde yoğunlaşacağını, İran milletinin yardımcısı olacağı ve aynı zamanda İranlı bilim insanları, uzmanları, sanaatkârları ve onların destekleyicisi olacağını bildirdi.

Bu arada İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Emir Hatemi, bölge ülkelerindeki Savunma Bakanlarının Nevruz Bayramını kutladı.

General Hatemi, Türkiye, Hindistan, Irak, Ermenistan, Türkmenistan, Pakistan, Tacikistan, Azerbaycan cumhuriyeti, Afganistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan Savunma Bakanlarına gönderdiği ayrı ayrı mesajlarda Nevruz bayramlarını kutladı.

Hatemi mesajında Nevruz’un aşk, sevgi ve ilahi sonsuz gücün göstergesi olduğunu ve bu bayramın geçmiştekilerin zengin düşünce, medeniyet ve kültüründen kaynaklı olduğunu söyledi.

General Hatemi mesajlarında bu yılın tüm dünya için barış, huzur, hastalıklardan, şiddetten ve savaştan uzak bir yıl olmasını temenni etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir