Batı AsyaTüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı: Saldırganlar, Yemen bataklığını terk etmeye çalışıyor

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı, saldırgan ülkelerin en kötü durumda olduğunu ve şu anda Yemen bataklığından çıkış yolu aradıklarını söyledi.

Tümgeneral Muhammed Nasır el-Atıfi, Al-Mesire kanalına verdiği demeçte, “Şu anda inisiyatif Yemen ulusal kuvvetlerinin elinde ve düşmanın düşünmediği yerlere saldıracak güç ve tesislere sahibiz.” dedi. 

Yemenli askeri yetkili, açıklamasında, ”Balistik ve kanatlı füzeler ve insansız hava araçlarının savaş hattına girişi, hava savunma sistemleri ve deniz sistemlerinin oluşturulması savaşı savunmadan saldırıya çeviren faktörlerdir” dedi.

Atıfi, “Saldırganlığın başlangıcında hafif ve orta silah üretimine yönelik eğilim hızlandı ve bu stratejik caydırıcı silahların üretimi için bir teşvik haline geldi” dedi.

Saldırganlığın ilk yıllarında silahlı kuvvetlerin yeniden inşası alanında önemli adımların atıldığını belirten el’Atıfi, ”Aynı zamanda saha başarıları ile de büyük başarılar elde edildi”dedi.

Yemen Savunma Bakanı, ayrıca ”Mücahidler, muharebe teknolojisi planları icat ederek sahadaki işgalci güçleri şaşırtmayı başardılar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir