Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İnna Lillahi Ve İnna İleyhi Raciun! General Muhammed Hicazi Ani Bir Şekilde Kalp Krizi Geçirerek Vefat Etti

İnna Lillahi Ve İnna İleyhi Raciun! General Muhammed Hicazi Ani Bir Şekilde Kalp Krizi Geçirerek Vefat Etti.. İran’da Bazı Kaynaklar Hicazının Vefatını Şüpheli Bularak Otopsi Yapılmasını İstedi.. ABD Hicazi’nin Terör Edilmesi İle İlgili Önceden Bir Filim Yapmış İddiası Var

İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı General Muhammed Hicazi’nin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu halkla ilişkiler bürosu bir bildiri yayımlayarak, Kudüs Gücü İkinci Komutanı General Seyyid Muhammed Hüseyinzade Hicazi geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düştüğünü duyurdu.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu halkla ilişkiler bürosu yayımladığı bildiride, Kudüs Gücü İkinci Komutanı General Seyyid Muhammed Hüseyinzade Hicazi uzun yıllar yılmaz çabaları ve mücadeleleri ve çeşitli alanlarda ihlaslı hizmetleri ve İslam inkılabı ve İslami nizam ve vatana hizmet sunmanın ardından geçirdiği kalp krizi ile şehadet mertebesine nail olduğunu ve şehitler kervanına katıldığını duyurdu.

Bildiride, bu mümin, inkılapçı, velayet hamisi serdarın sekiz yıllık kutsal savunma yıllarının önde gelen komutanlarından biri olduğu ve savaş yıllarında İslam mücahitlerini organize etmek ve batıla karşı savaşan hak cephelerine sevk etmek ve Saddam’ın Baas ordusu ve küresel istikbarın uşakları ile çarpışmakta etkili ve özel rol ifa ettiği vurgulandı.

Bildirinin devamında, şehit General Hicazi karnesinde bir süre İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun Lübnan kolunun başında bulunduğu ve son yıllarda da kutsal mekanları savunan güçlere deneyimlerini aktardığı ve İslami direniş cephesinin tekfirci IŞİD terör örgütü ile mücadelesine katkı sağladığı ve gönüllerin serdarı General Hac Kasım Süleymani şehit düştükten sonra Kudüs Gücü’nün yeni Komutanı General İsmail Kaani’nin önerisi üzerine İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Başkomutanı General Hüseyin Selami tarafından Kudüs Gücü’nün İkinci Komutanı olarak atandığı ve bu kurumda da değerli hizmetlerde bulunduğu belirtildi.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu halkla ilişkiler bürosu yayımladığı bildiride, gazi Komutan şehit Hicazi’nin şehadeti dolayısıyla İslam İnkılabı Lideri ve Başkumandan Ayetullah Hamanei’yi, İran milletini, muhterem ailesini ve İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ve gönüllü seferberler ordusunda silah arkadaşlarını ve direniş cephesinin mücahitlerini tebrik ederek taziyelerini sundu.

Bildiride bu büyük komutanın cenaze töreni korona virüs salgını ile mücadele merkezinin belirlediği tedbirlere ve kurallar uygun şekilde yapılacağı kaydedildi.

General Hicazi, 3 Ocak 2020’de ABD tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Korgeneral Kasım Süleymani’nin halefi Tuğgeneral İsmail Kaani’nin vekilliğini yürütüyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir