FilistinLübnanTüm Haberler

Seyyid Hasan Nasrullah, Siyonistlere karşı cesurca direnen Kudüs halkını takdir etti

Hz. İmam Hasan’nın (a.s) doğum günü münasibetiyle konuşma yapan Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Siyonistlere karşı cesurca direnen Kudüs halkını takdir etti.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hz. İmam Hasan’nın (a.s) doğum günü münasibetiyle bie konuşma yaptı.

Kudüs hakına hitap eden Nasrullah, “Tepeden tırnağa silahlı Siyonist düşmana karşı cesurca direnen Filistin halkının özellikle sahada bulunan gençlerin çabaları taktire şayandır.” dedi.

Hasan Nasrullah, “Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler, çatışmanın denklemlerini değiştirmek amacıyla Kudüs’ün direnişçi halkına destek ve dayanışma için harekete geçmişlerdir. Bunların hepsi dikkate alınması gereken konulardır.” diye konuştu.

Kudüs halkının, özellikle de meydanda bulunan ve düşmanın silahlı askerlerine karşı savaşan gençlerin büyük çabalarının takdir ve teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Nasrullah, Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü’nde ayrıntılı olarak konuşacağını söyledi.

Seyyid Hasan Nasrallah daha sonra Bağdat’taki İbn-i Hatib Hastanesinde çıkan yangında Irak dini yetkililerine, halkına, hükümetine ve siyasi akımlarına başsağlığı diledi ve Allah’tan ölenlerin ailelerine sabır ve yaralılara acil şifa diledi. 

Nasrullah ayrıca  Ehlibeytin ikinci imamı olan İmam Hasan Müçteba’nın  (a.s.) doğum yıl dönümünü de kutladı ve o hazreti en zor şartlarda ve aşamalarda ümmeti yönetme sorumluluğunu üstlenen kişi olarak nitelendirdi.

Nasrullah, Bedr Savaşı’nın yıldönümüne de değinerek bu savaşın Peygamber  ve İslam yolunda yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir