Batı Asyaİmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Düşmanın bölgedeki nüfuzunun önündeki en büyük engel “Kudüs Gücü”dür

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Öğretmenler Günü” ve “İşçiler Günü” münasebetiyle dün canlı yayında bir konuşma yaptı.

İran İslam İnkılabı Rehberi Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ”Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü, Batı Asya’da pasif diplomasiyi önlemede en büyük etkili faktördür.” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney,  ‘Dünya İşçi Günü ve Öğretmenler Günü’ münasebetiyle dün yaptığı açıklamada, bazı yetkililerin yaptığı açıklamaları eleştirirken, bu gibi açıklamaların düşmanlar tarafından kötü amaçlı kullanıldığını belirterek, Kudüs Gücü İslam Cumhuriyeti’nin politikasını gerçekleştirdi.” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran İslam Cumhuriyeti’nin düşman ve muhalefet medyasının eline geçen ses kaydı dosyasını eleştirirken, ”Amerikalılar uzun yıllardır İran İslam Cumhuriyeti’nin nüfuzundan rahatsızlar ve bundan dolayı da şehit Süleymani’den rahatsızlar ve bu sebeple onu şehit ettiler’ dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ”ister Kudüs Gücü, ister Şehit Süleymani hakkında, yapılacak açıklamalarda   düşmanların hoşuna gidecek ve onların sözlerini tedai ettirecek tutumdan kaçınılmalıdır’ dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ülkenin planlarının askeri, bilimsel, kültürel ve diplomatik programları içerdiğini ve bunların hepsinin ülkenin politikasını oluşturduğunu belirterek, bir bölümün diğer bölümü inkar etmesinin aslında anlamsız olduğunu ve bunun, İran İslam Cumhuriyeti yetkilisi tarafından yapılmaması gereken  büyük bir hata olduğunu söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Batılıların İran’ın dış politikasının kendi bayrakları altında olması konusunda ısrar ettiklerini zira ”Hem son Kaçar dönemi hem de Pehlevi dönemlerinde İran’ın onların kontrolünde olduğunu fakat inkılab’ın, İran’ı onların sultasından çıkardığını  ve bundan dolayı onların şimdi yeniden kendi sultalarını kurmaya çalıştıklarını” söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dünyanın hiçbir yerinde Dışişleri Bakanlığında dış politikanın belirlenmediğini zira dünyanın her yerinde belirleyici üst düzey meclislerin ve üst düzey yetkililerin bulunduğunu belirterek dışişleri bakanlığının da bunda katılımının olduğunu ama uygulayıcı olduğunu söyledi.  

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran İslam Cumhuriyeti’nde Milli Güvenlik Yüksek Kurulu olduğunu ve herkesin orada  hazır olduğunu, kararların alındığını ve Dışişleri Bakanlığının bunları kendi yöntemiyle uygulaması gerektiğini vurguladı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran’da yapılacak seçimler hakkında da, seçimlerin kelimenin tam anlamıyla önemli bir fırsat olduğunu ve insanların seçimlerden soğutulmaması  gerektiğini söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in konuşmasından satır başları şöyle:

– Şehit Süleymani’yi ölümle tehdit etmişlerdi. O büyük şehit bunun cevabında arkadaşlarına beni dağlarda ve çöllerde aradığımla tehdit ediyorlar demişti.

– Öğretmenin görevi, insanın entelektüel mirasını gelecek nesillere aktarmaktır ve tüm bu ağır sorumluluğu sadakatle omuzlamalıdır.

– Günümüzde gençlerimiz yabancıların eşi görülmemiş ve kapsamlı istilasıyla karşı karşıyadır. Öğretmenler gerilemelerin sıfıra inmesi ve ilerlemelerin en yüksek seviyeye ulaşmasına yardım etmelidir.

– Salgın sırasında en iyi eğitim hizmetlerini veren ve eğitimi durdurmayan öğretmenlerin övgüye değer rolünü takdir ediyorum.

– İran İslam Cumhuriyeti’nde işçi hakları başka yerlere göre daha fazladır. Çünkü İslam Devrimi’nin başlangıcından itibaren düşmanlar işçi sınıfını devrime karşı kışkırtmaya çalıştılar; ancak onlar Kutsal Savunma Dönemi’nde bile canlarını İslam Devrimi için feda etti.

– Yaptırımları etkisiz hale getirmenin en iyi ve en başarılı yolu, ulusal üretimi artırmak için gerçek bir çaba sarfetmektir.

– Seçimler kelimenin tam anlamıyla önemli bir fırsattır ve halkın moralini bozmamak lazım. 

 – Seçimler, boş konuşmalar ve aldatıcı vaatlerle gölgelenmemeli. Bu kampanyaya katılmak isteyenler gerçekten düşünerek halka bir program sunmalıdır.

– Son günlerde bazı ülke yetkililerinden şaşırtıcı sözler duyuldu. Düşman medyası bu sözleri yayınladı. Bu sözler düşmanların ve ABD’nin düşmanca sözlerinin tekrarıdır. ABD, Şehit Süleymani’nin, Kudüs Gücü’nün ve İran’ın bölgedeki etkisinden rahatsızdı.

– İster Şehid Süleymani olsun ister Kudüs Gücü hakkında, düşmanın sözlerini tekrarladığımız anlamını taşıyacak sözler söylememeliyiz.

– Kudüs Gücü, Batı Asya bölgesinde pasif diplomasinin önlenmesinde en büyük etkili faktördür ve İran İslam Cumhuriyeti’nin onurlu politikasını gerçekleştirmiştir. Batılılar, dış politikamızın kendilerinin bayrağı altında olmasını istiyor.

-Dış politika dünyanın hiçbir yerinde dışişleri bakanlığında değil, ülkenin üst kademelerinde belirlenir. Tabii ki dışişleri bakanlığı da katılım sağlar. Ülkenin politikalarını kabul etmiyormuş gibi konuşup düşmanı mutlu etmemeliyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir