FilistinTüm HaberlerYemen

Abdulmelik el-Husi: Adı İsrail Olan Kanser Tümörü Bir An Önce Sökülüp Atılmalı

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, uluslararası Kudüs konferansında yaptığı konuşmada; “Yemen halkı, Kudüs’ün değerlerini ve Kudüs’ün özgürleştirilmesi meselesini asla unutmayacak” dedi.

Husi; Dünya Kudüs Günü, Müslüman Ümmetin ayağa kalkıp, kendini sorumlu hissetmesi ve Filistin davasının farkında olması için önemli bir fırsattır değerlendirmesinde bulundu.

Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi; Hakkın zaferi ve Filistin halkının yardımına karşı sağlam bir duruşa sahip Yemen halkı, imanlarına dayanarak Filistin’in, kutsalların ve Arap ülkelerinin topraklarının kurtuluşu için çalışıyorlar dedi.

Ensarullah Lideri; Halkımız, İsrail’i; bütün ümmetin, bölgenin ve dünyanın istikrarı ve emniyeti için tehlike olarak biliyor. İsrail; meşruiyeti olmayan, kökü kazınması gereken kanser tümörü olan gasıp bir rejimdir. Adı İsrail olan bu kanser tümörünün biran önce sökülüp atılması için dünyanın bütün özgürlükçülerinin Siyonist işgalcilere karşı direnişini devam ettirmesi gerekir beyanatında bulundu.

Siyonist yetkililer ve komutanların büyük bir çıkmazın içerisinde olduğunu söyleyen Husi, son yaşanan olaylar Kudüs’ün özgürlüğünü yakınlaştırıyor dedi.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, Yemen’in şerefli halkı kendini bu savaşın kalbinde görmekte ve Kudüs’ün bütün topraklarının özgürlüğü için faaliyet göstermeye hazırdırlar.

Husi konuşmasının devamında; “Bir kez daha Suud rejimini uyarıyorum! İslam ümmetine ihanet etmekten vazgeçin. Hiçbir suçlama olmadan Filistinli mahkumları hapishanelerinde tutuyorlar. Defalarca Hamaslı esirleri bırakmalarını istedik ama şimdiye kadar bir cevap vermediler. Suudi hükümetinin Hamas üyesi esirleri özgür bırakmamaktaki ısrarı; onların İslam ümmetine ihanet ettiklerini, düşmana teslim olup, düşmanla hareket ettiklerini göstermektedir.” dedi.

Bazı Arap rejimleri Siyonist rejimle uzlaşarak; ihanet içinde ve hizmetçi olduklarını gösterdiler. Bu ihanet; İslam’a ve Müslümanlara ihanettir. Uzlaşmacılar münafık olduklarını herkese gösterdiler.

Dünyanın özgürlükçüleri Allaha tevekkül ederek ve O’nun yardımıyla; milletimizi güçlendirmek için daha çok çaba göstermeliler.

İslam Ümmetinin özgür insanları arasında daha yakın ilişki kurulması çağrısında bulunan Abdulmelik el-Husi; Özgür insanların ümmeti uyandırmak ve ümmeti harekete geçirmek için dayanışma ve sinerji içinde çalışmaları gerektiğini, Filistin davası ve Müslüman düşman karşısında tarafsız kalmamaları gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir