DünyaFilistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yarın saat 13:00’da bir konuşma yapacak

Yarın mübarek Ramazan ayının son Cuması Dünya Kudüs Günü’dür. Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bugün dolaysıyla yarın önemli bir konuşma yapacak. Muhtelif kurum ve kuruluşlar ise yaptıkları açıklamalarında Dünya Kudüs Günü’nün önemine vurgu yapmaktalar.

İslam İnkılabı Rehberi Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli Hazreti İmam Humeyni tarafından “Dünya Kudüs Günü” olarak adlandırılan mübarek Ramazan ayının son Cuması olan yarın canlı yayında İran milletine ve İslam ümmetine hitap edecek. İslam İnkılabı Rehberi Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in yerel saatle 14.30’da (TSİ 13:00) yapacağı millete sesleniş konuşması İran TV kanalları ve “KHAMENEI.IR” web sitesinden canlı olarak yayınlanacak. Dünya Kudüs Günü’nde bu senede geçen senede olduğu gibi koronavirüs salgınından dolayı İslami İran genelinde yürüyüş düzenlenmeyecek. Ancak İran milleti Dünya Kudüs Günü dolaysıyla ülke genelinde yarın Filistin bayrağını dalgalandırarak, bugünde Filistin milleti ile dayanışma içinde olduklarını tüm dünyaya göstermiş olacaklar.

İslami Tebliğat Koordinasyon Konseyi Başkan vekili Nusratullah Lütfi, yarın Kudüs günü dolayısıyla İran’ın tüm kentlerinde Filistin bayrağı dalgalanacağını açıkladı.

Lütfi, Perşembe ve Cuma günlerinde ülkenin tüm kentlerinde meydanlarda ve caddelerde Filistin bayrağı göndere çekileceğini ve siyonist rejim İsrail ve Amerika bayrakları yakılacağını belirtti.

Lütfi Kudüs’ün işgalinin 73. yılına işaretle mübarek Ramazan ayının son Cuma günü dünya Kudüs günü ilan edilmesi İmam Humeyni’nin hikmetli hareket olduğunu, İmam Kudüs günü sadece Filistin’e özel olmadığını vurgulaması da derin düşüncesini yansıttığını kaydetti. Bu arada muhtelif kurum ve kuruluşlar, mülki ve askeri yetkililer ve organlardan Dünya Kudüs Günü hakkında açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu bağlamda, Uluslararası Filistin intifadasına destek konferansı daimi sekreterliği dünya Kudüs günü dolayısıyla yayımladığı bildiride, bu direniş gününün sonucu, yüzyılın anlaşmasının etkisiz hale getirilmesi ve siyonist rejim İsrail’in heybetinin kırılması olduğunu belirtirken, Kum İlmiye Havzası Hocalar Camiası, Dünya Kudüs Günü dolaysıyla yaptığı açıklamada, dünyadaki diğer hürriyet yanlıları ile birlikte, Filistin ülküsünü desteklediğini belirtti.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri ise, Kudüs Günü’nün Rahmetli İmam Humeyni’nin yadigarı ve İslami uyanış ve direniş cephesinin şekillenmesi için zemin sağlayan gün olduğunu kaydetti.

İran Dışişleri Bakanlığı, Dünya Kudüs Günü vesilesiyle dün attığı bir tweette, “Filistinlileri öldürmek, işkence etmek ve Filistin’i işgal etmek normal olmayacak” derken, İran yargısı  insan hakları kurumu sekreteri Ali Bagıri de, ”Filistin, dünyadaki insan hakları ihlallerinin en büyük ve en çeşitli canlı sergisidir” dedi.

İran Yargısı İnsan Hakları Kurumu Sekreteri, Filistin sorununun dünyadaki en önemli insan hakları meselesi olduğunu belirterek, Dünya Kudüs Günü, dünyada  iyilik ve kötülük cephelerinin ayrıştığı bir sembol olduğunu söyledi. İran İstihbarat Bakanı Alevi de, Kudüs Günü’nü ezilen Filistinlileri destekleyen dünyanın dört bir yanındaki hak yanlısı eylemciler için bir ödül olarak nitelendirerek, sahte ve cani Siyonist rejimin ortadan kaldırılacağını söyledi. Devrim Muhafızları ve Ordu tarafından yapılan açıklamalarda da Dünya Kudüs Günü’nü kutlanarak, İran İslam Cumhuriyeti’nin halkı ve hükümetinin Filistin milletine desteğinin devam edeceği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir