Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Ordusu: Filistin meselesi, İslam Dünyası’nın bir meselesi ve talebi haline dönüştü

İran İslam Cumhuriyeti ordusu dünya Kudüs günü münasebeti ile yayınladığı bildiride, Filistin meselesinin İslam dünyası ve özgürlükçülerin meselesi ve talebi haline geldiğini belirtti.

IRNA’nın bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti ordusu dünya Kudüs günü münasebeti ile yayınladığı bildiride,  İmam Humeyni’nin –ra- hikmet ve dirayeti ile Filistin meselesinin, İslam dünyası ve tüm dünya özgürlükçülerinin meselesine dönüştüğünü ve bölgenin asi rejimin tezgahının da efendileri gibi dağılmaya başladığını belirtti.

Bildiride dünya Kudüs gününün, menhus rejimden nefretin ilan edilmesi ve Siyonist gasıp rejimin cinayetleri ve Filistin halkının mazlumiyetlerini hatırlatmak için mübarek Ramazan ayının son cumasının, İslam cumhuriyetinin merhum kurucusu İmam Humeyni’nin uzak görüşlülüğünü hatırlattığı ifade edildi. 

İran İslam Cumhuriyeti ordusu söz konusu bildiride, “Filistin, denizden nehre kadardır ve Filistin kaderini tüm Filistin topraklarının asıl halkı belirleyecektir” buyuran  İslam inkılabı rehberinin belirttiğine göre Kudüs şerifin zalim işgalcilerden kurtuluncaya kadar o mazlum halka destek verileceğini de vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir