Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Seyyid İbrahim Reisi: İran, dost ve güvenilir bir ortak olduğunu kanıtlamıştır

İran’ın seçilmiş cumhurbaşkanı Ayetullah İbrahim Reisi, Katar Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede, İran’ın dost ve güvenilir ortak olduğunu kanıtladığını vurguladı.

İRNA ajansına göre, Seyyid İbrahim Reisi, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdul Rahman Al-Sani ile  dün görüşmesinde, İran’ın dost ve güvenilir bir ortak olduğunu kanıtladığını vurgulayarak, “İran komşularına karşı iyi niyetlidir. ” dedi.

Reisi, görüşmede İran ve Katar’ın din kardeşleri olduğunu ve aynı zamanda bölgesel ortakları olduğunu belirterek, “Tahran’ın Doha ile ilişkilere özel bir ilgisi var ve İran’ın gelecekteki hükümetinin dış politika önceliği komşuları olacak.” dedi.

İran’ın seçilmiş cumhurbaşkanı, bölgedeki güvensizliğin kökeninin dışarıda aranması gerektiğini belirterek, “Çözüm, bölgede karşılıklı siyasi güvene ve dış müdahalenin pratik olarak reddedilmesine dayalı olarak bölgede kalıcı güvenlik ve istikrarı tesis etmektir.” dedi.

Katar Dışişleri Bakanı ayrıca Reisi’yi cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden dolayı  tebrik etti ve Katar Emiri’nin selamlarını ileterek, “Katar, İran İslam Cumhuriyeti’nin işbirliğiyle bölgede ikili ilişkileri ve güvenliği sağlama çabalarını güçlendirmek için işbirliğini genişletmekten yanadır.” dedi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir