İran İslam CumhuriyetiLübnanTüm Haberler

İran’ın beşinci yakıt konvoyu Lübnan’a giriş yaptı

İran yakıtı taşıyan dört konvoyun Lübnan’a ulaşmasının ardından Lübnan medyası, İran yakıtı taşıyan beşinci konvoyunun da Lübnan’a girdiğini bildirdi.

El-Meyadin kanalına göre, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın Aşura münasebetiyle yaptığı konuşmada, İran’dan Lübnan’a akaryakıt taşıyan gemilerin hareket ettiğini duyurması üzerine, yakıt taşıyan konvoylar Lübnan topraklarına girdi.

Bunun ardından Lübnan kaynakları 16 Eylül Perşembe günü, İran akaryakıt tankerlerinden oluşan ilk konvoyun Hermel-el-Qasir kara sınırı üzerinden Lübnan’a girdiğini bildirdi.

Lübnan, ABD yaptırımları nedeniyle bir buçuk yıldır yakıt kıtlığı da dahil olmak üzere kötüleşen bir ekonomik durumla karşı karşıya. Bazı Lübnanlı iş insanları, krizi kontrol altına almak ve ülke kurumlarının çökmesini önlemek için Hizbullah aracılığıyla İran’dan yakıt satın aldı.

Daha önce, Lübnan parlamentosu üyesi ve “Direnişe Bağlılık” grubunun başkanı Muhammed Raad, ülkedeki ekonomik krize atıfta bulunarak, “Ekonomik kriz, direnişin güvenilirliğini sorgulamak ve ona darbe indirmek için kullanıldı” dedi.

Raad, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, ”ABD, Lübnan’a ekonomik yardım sağlamak yerine parasını Lübnanlılar arasında gerilim yaratmak ve direnişin imajını zedelemek için kullandı” dedi.

Raad, ”Seyyid Hasan Nasrallah’ın İran’dan akaryakıt ithal etme eylemi cesur bir karardı ve yaptırımları çiğnedi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir