Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Marib’de ilerliyor!: Stratejik bir kent daha ele geçirildi

Yemenli kaynaklar, ordu birlikleri ve halk komitelerinin Marib vilayetinde stratejik öneme sahip başka bir kentte kontrol sağladığını duyurdu.

Yemen el Meşhed el Yemeni sitesinde yer alan habere göre, Şebve vilayetinde iki stratejik noktada kontrol sağladıktan sonra Yemen ordu birlikleri ve halk güçleri Marib vilayetinde kiralık unsurlara kuşatma halkasını giderek daraltıyorlar.

Yemen birlikleri bu bağlamda, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Marib vilayetinin güneyindeki Harib ilçesinin merkez kentinde tam kontrol sağlamayı başardılar. 

Al Jazeera TV kanalı, bugün öğle saatlerinden sonra, kendi kaynaklarından naklen verdiği haberde, Yemen ordusu ve halk güçlerinin Harib ilçesinin merkezinde kontrol sağlamayı başardığını duyurdu.

Eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’ye bağlı medya da, Harib ilçesi kaymakamı Nasır Ali el GKahati’nin dün gece çıkan çatışmalarda öldüğünü duyurarak, yemen birliklerinin kentte konuşlandığına yansıtan görüntüleri de yayınladı.

Bazı kaynaklar da, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti güçlerinin Harib kentini ele geçirdiğine işaretle, bu güçlerin Marib kentine yönelik kuşatma halkasını daralttığını ve kentin 50 kilometre güneyine kadar ilerlediğini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir