IrakTüm Haberler

Erbil’de Siyonist oturuma katılan bakanlık çalışanı işten çıkarıldı

Erbil’deki Siyonist oturuma katılan ve Tel Aviv ile ilişkilerin normalleştirilmesi çağrısında bulunan bildirisini okuyan Irak Kültür Bakanlığı’nın bir kadın çalışanı işten atıldı.

Fars Haber Ajansı’na göre, Irak Kültür, Turizm ve Eski Eserler Bakanı Hasan Nazım, geçen Cuma günü düzenlenen siyonist bir oturuma katıldığı için hakkında tutuklama kararı verilen kadın çalışan Seher Kerim el’Taie’nin işten çıkarıldığını bildirdi.

Irak Kültür Bakanlığı geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada, El Taiei’nin İsrail ile normalleşme konulu bir konferansa katıldıktan sonra soruşturmaya çağrıldığını duyurdu.

Bakanlık yaptığı açıklamada, sözkonusu çalışanın normalleşme konulu bir konferansa (kıdemli beşinci derece araştırmacı) olarak katılımıyla ilgili bir soruşturma komitesi kurduğunu söyledi. 

Bu arada Irak’taki Sadr grubunun lideri Mukteda es-Sadr, bir paylaşımda şunları söyledi: “Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesi konulu rezil konferansın bazı katılımcıları hakkında çıkarılan tutuklama emrinin yerine getirilmesini Erbil yönetimi tarafından hala bekliyoruz.” dedi.

Sadr, “Erbil toplantısına katılanlar tutuklanmazsa, uzlaşmacılara ve suçlulara karşı kararlı milli tedbirler alacağız” dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü Irak Kürdistanı’nda yer alan Erbil kentinde Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine destek amaçlı bir konferans düzenlendi, ardından ülkenin siyasi ve dini şahsiyetlerinden protestolar ve sert tepkiler geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir