Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Dışişleri Bakanı: İlham Aliyev’in sözleri şaşırtıcı ve esef vericidir

İran Dışişleri Bakanı, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın İran karşıtı açıklamalarını şaşırtıcı ve talihsiz olarak nitelendirdi.

İSNA’ya göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yeni Tahran Büyükelçisi’ni kabulünde, büyükelçiye Tahran’daki görevinde  başarılar diledi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini vurguladı ve  Azerbaycan Cumhuriyeti’nin, İran kamyonlarının şoförlerinden ve bunlardan ikisinin tutuklanmasından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

Emir Abdullahyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in İran karşıtı ve olumsuz sözlerini de şaşırtıcı ve talihsiz olarak nitelendirdi.

Bu görüşmede İran Dışişleri Bakanı, ülkelerin kendi topraklarındaki askeri tatbikatlarını ulusal egemenlik çerçevesinde değerlendirdi ve Siyonist rejimin İran’ın ortak sınırlarındaki hareketlerine atıfta bulunarak şunları söyledi: ”İran İslam Cumhuriyeti, Siyonist rejimin ulusal güvenliğine karşı varlığına ve faaliyetlerine müsamaha göstermez ve bu konuda gerekli adımları atacaktır.”

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tahran’daki yeni Büyükelçisi  Ali Alizade de, ülkesinin İran İslam Cumhuriyeti ile olan iyi ve derin ilişkilerini Azerbaycan Cumhuriyeti için komşu ve dost  bir ülke olarak gördüğünü ve son olayların da iki ülke yetkilileri arasındaki istişareler yoluyla yakında çözüleceği umudunu dile getirdi. /

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir