FilistinTüm Haberler

Siyonist komutan, Demir Kubbe’nin direniş füzeleri karşısında aciz olduğunu itiraf etti

Siyonist Rejim İsrail ordusu hava savunma komutanı Gilad Biran, Demir Kubbe füze kalkanı sisteminin Filistin direniş gruplarının füzeli saldırıları karşısındaki zafiyetlerini itiraf etti.

Siyonist Rejim İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında 11 Mayıs ila 21 Mayıs kadar süren Seyfül Kudüs yani Kudüs’ün Kılıcı çatışması üzerinden 4 ay geçmektedir. Bu çatışmanın önemli özelliklerinden biri isabet oranı yüzde 85 olan Filistinli direniş gruplarının 4 bini aşkın füzeyi işgal topraklarına fırlatması idi. Böylece direniş füzelerin küçük bir kısmı hariç hepsi  İsraillilerin sözde Demir Kubbe savunma sistemini delmeyi başardı. 


 İbranice yayın yapan Kaan kanalı 11 Günlük savaşta  işgal altındaki topraklara 4 bin füze fırlatıldığını belirterek  savaşın en yoğun günü olan 2. gününde  toplam 480 kadar füzenin fırlatıldığını ardından ortalama 250 ile 400 kadar füze ırlatıldığını bildirdi. 


 Siyonist Rejim İsrail’in yaptığı tüm masraflar ve başlattığı tüm algı operasyonları ve propagandalarına rağmen Demir Kubbe sisteminin işlevsizliği açıkça ortaya çıktı. Financial Times dergisi ise 11 Günlük savaşın ardından  Demir Kubbe’nin  Direniş füzeleri karşısındaki performansından şaşırarak  en azından  HAMAS’ın fırlattığı füzeleri izlemede masrafları azaltmak için  savunma füzelerinin  özel ve güdümlü bir rotada fırlatılması gerektiğini vurguladı. 


Maddi ve finansal boyutlara ilaveten,  Demir Kubbe sisteminin işlevsizliğinin  işgal altındaki Siyonistlerin psikolojik sorunlarına ve paniklemelerine yol açtığına dair  birçok rapor da mevcuttur.  Bu doğrultuda Siyonist bir dernek, işgal altındaki topraklarda yaşayanların ruhsal ve psikolojik zorlukları ile ilgili yayımladığı raporda,  telefonla dernekten yardım taleplerinin son askeri operasyonların ardından kat kat arttığını duyurdu.  Bu dernek ayrıca  daha önce de  Gazze’den fırlatılan füzelerin patlaması sonucu psikolojik krizler yaşayan  ebeveynlerden de yardım taleplerinin geldiğini açıkladı. 


Şimdi Kudüs Kılıcı savaşı üzerinden 4 ay geçmesine rağmen, Siyonist Rejim İsrail hava savunma komutanı da Demir Kubbe ve diğer hava savunma sistemlerinin işlevsizliğini itiraf etmektedir. 


İşgal Rejimi İsrail ordusu  hava savunma komutanı  Gilad Biran   mevcut füze savunma sistemlerinin  zayıf noktalarının bulunduğunu ve tüm tehditlere karşı  tepki gösteremediğini ve tüm bölgeleri de kapsayamadığını söyledi. 


Siyonist hava savunma güçleri komutanın bu itirafında bir kaç önemli nokta göze çarpmaktadır. 


İlk nokta, Filistinli direniş gruplarının  füze tahrip güçlerine ilaveten menzillerini de dikkat çekecek kadar güçlendirmeleri ve arttırmalarıdır.  Bu arada eğer bu füzelerin vuruş dikkati de arttırılırsa o zaman  Siyonist Rejim daha da kırılgan hale gelecektir. Sonuçta ırkçı rejimin başı güvenlik ve sosyal sorunlar ile iyice dertte olacaktır. 


Bir başka önemli nokta he ne kadar 11 Günlük savaşta İsrail’in  savunma sistemlerinin yetersizliği ortaya çıksa da, İsrailli askeri makamlar yaptıkları itiraflarla savunma sistemlerini güçlendirme ve yenilemek için bütçeyi arttırmayı amaçladıkları anlaşılıyor. 


 Bu doğrultuda haber kaynakları Siyonist Rejimin Demir Kubbe’yi yenileme amacı ile  Amerika’dan 1 milyar dolarlık acil yardım talebinde bulunduğunu, bu husustaki tasarının ise Amerika temsilciler meclisinde geçen hafta onaylandığını ve Senato’da da onaylanması halinde bu rejime ayrılacağını duyurdu. 


Bir başka önemli nokta  Siyonist Rejim ile Direniş grupları arasındaki çatışma ihtimalinin arttığı bir sırada bu itirafın gelmesidir.   Siyonist Rejim İsrail, geçen Pazar günü  Batı Şeria’da 5 Filistinliyi şehit düşürdü. Direniş grupları ise  bu cinayetin intikamını alacaklarını duyurdu.  Gilad Biran’ın itirafı, Filistinli direniş gruplarının bu misilleme sözlerinden de kaynaklanmış olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir