İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tahran Cuma Namazı Hatibi: Devrim Muhafızları’nın operasyonu ABD’yi küçük düşürdü

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Hüccetülislam Seyyid Ahmed Hatemi, gündemdeki son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Hüccetülislam Hatemi, “Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP)” olarak adlandırılan İran Nükleer Anlaşması’na dair, “İran İslam Cumhuriyeti bu anlaşmadan ayrılmadı ve onu bozan taraf ABD oldu. Eğer Amerika nükleer anlaşmaya dönmek ve müzakere etmek isterse İran yıpratıcı müzakereleri kabul etmeyecektir.” dedi.

İran’a karşı tehdit dilini kullanan Avrupa tarafının tavrına tepki gösteren Hüccetülislam Hatemi, “Bu tür ifadeler eskide kaldı ve tehdit dili İran milletiyle konuşma tarzı değil. Mantıklı bir cevap almak için İran halkıyla düzgün konuşulmalı.” ifadelerini kullandı.

Hüccetülislam Hatemi, ABD’nin nükleer anlaşma tutumunu eleştirerek, “Nükleer müzakereler konusunda kafa karışıklığı içerisinde değiliz ve anlaşmayı çiğneyen ülkenin telafi etmesi gerektiğine inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Siyonist İsrail’le normalleşmeye giden bazı komşu ülkelere seslenen Hüccetülislam Hatemi, şunları kaydetti:

“Bazı komşu ülkeler, İslam’ın ve Müslümanların düşmanı olan işgalci Siyonist Rejim’le ilişkilerini normalleştiriyor. Bu ülkeler, işgal rejiminin çürümüş ipiyle kuyunun dibine inerek yok olacaklarını bilmelidir.”

Hüccetülislam Ahmed Hatemi, Afganistan’ın güvenliğini hedef alan ABD’nin bu ülkede kapsayıcı bir hükümetin kurulmasını istemediğini söyledi.

ABD’nin Umman Denizi’nde İran petrol tankeri çalma girişimine yönelik Devrim Muhafızları Ordusu tarafından icra edilen başarılı operasyonu “kahramanca” olarak nitelendiren Hüccetülislam Seyyid Ahmed Hatemi, “Bu, aynı zamanda ABD’yi küçük düşürmek için yapılan bir harekettir.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir