Batı AsyaSuriyeTüm Haberler

ABD terör ordusu, Suriye’den çaldığı petrol ve askeri teçhizattan oluşan büyük bir konvoyu Irak’a intikal ettirdi

Bölgedeki en büyük intikal operasyonlarından birinde, ABD işgal güçleri askeri teçhizatlarının bir kısmını bir gecede 270 araçlık bir konvoyda Suriye’nin Haseke banliyölerinden kuzey Irak’a taşıdı.

SANA haber ajansına göre, Amerikan işgal güçleri, Haseke kırsalındaki Hrab El Cir Askeri Havalimanı’ndaki üssünden 270 araçtan oluşan bir konvoyu çıkardı ve yasadışı El Velid geçidinden kuzey Irak’a yöneldi.

Yerel kaynaklar SANA muhabirine yaptığı açıklamada, 150 termokingler ve Amerikan işgaline ait tankları taşıyan 120 kapalı düz yataklı taşıyıcıdan oluşan bir konvoyun, işgal güçlerine yönelik zırhlı araçlar ve DSG milislerine tabi dört tekerlekten çekişli araçlarla birlikte Hrab El Cir Havalimanı’ndaki askeri üssünden kuzey Irak’a doğru çıkardığını belirtti.

Habere göre, konvoy, Amerikan kuvvetlerine bağlı “Qasd” milislerinin makineli tüfek ve uçaksavar silahlarıyla donatılmış zırhlı araçlarıyla desteklendi.

SANA’ya göre, bu son yıllarda ABD askeri teçhizatının en büyük tahliyelerinden biriydi.

Ayın başlarında, işgalci ABD güçleri Suriye’den çalıntı petrolü bir konvoy halinde kuzey Irak’a taşıdı ve saatler sonra, çoğu askeri zırhlı araçtan oluşan 79 kişilik bir askeri konvoy Hrab El-Cir havaalanından ayrıldı. 

Suriye’nin kuzey ve doğu bölgeleri uzun süredir ABD, Türkiye ve bağlı kuruluşları tarafından işgal edilmiş durumda.

Suriye hükümeti, ABD ve Türk kuvvetlerinin ve müttefiklerinin Suriye’nin kuzey ve kuzeydoğusundaki varlığının bu ülkenin egemenliğini ihlal ettiğini defalarca belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir