SuriyeTüm Haberler

Suriye Ordusu Haseke’de ABD terör ordusunun konvoyunu geri çekilmeye zorladı

Suriye Arap Ordusu kontrol noktası, Haseke kırsalının kuzeybatısında yer alan Tel Temr yakınlarında Amerikan işgal güçlerine ait bir konvoyu durdurarak geri çekilmeye ve gitmeye zorladı.

Yerel kaynaklar SANA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye Arap Ordusunun kontrol noktasının, Haseke kırsalının kuzeybatısında yer alan Tel Temr ilçesindeki Şuveyş çiftliğinden geçerken Amerikan işgaline ait dört zırhlı aracı durdurarak onları geri çekilmeye ve bölgeyi terk etmeye zorladığını belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) kaynakları ise, Aralık ayında aynı bölgede ABD devriyelerinin yedinci kez Suriye ordusu tarafından engellendiğini aktardı.

Daha önce de Kamışlo ve Til Temir’de Arapların çoğunlukta yerleşik olduğu bölgelerde ABD kuvvetlerinin geçişi engellenmişti.

Şam, Amerikan askerlerinin ülke topraklarındaki varlığını “işgal ve petrol hırsızlığı amacıyla devlet korsanlığı” olarak nitelendiriyor.

Öte yandan,  Dera İl yetkili makamlardan resmi bir kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada, “Deraa İli’nde ulusal anlaşma sürecinin başlatılmasından bu yana bir çok kişi yanında bulunan silahlarını teslim etti” dedi.

Aynı bağlamda devam ederek kaynak, “ulaşılan istihbarat bilgilere göre güvenlik ve ordu birlikleri il kırsalında bulunan bazı çiftlik ve evlerine baskın düzenleyerek farklı tür silah ve mühimmat ele geçirdiklerini” belirtti. Kaynak, bunun yanı sıra güvenlik birimlerinin il dışına kaçakçılığı yapılmaya hazırlanan farklı miktarda cephaneyi de ele geçirdiklerini ekledi.

Kaynak ayrıca, ele geçirilen ve teslim edilen cephanede RPK tüfekleri, RPG füzeleri, 14.5 kalibre makineli tüfek, 122 mm kalibre havan mermileri, çeşitli el bombaları, küçük İHA, el yapımı patlayıcıları ve mayınların bulunduğuna işaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir