İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVideo Galeri

Video – İran Devrim Muhafızları’nın düzenlediği Peygamber-i Azam (s.a.v) 17 tatbikatının adım adım görüntüleri

İran İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Ordusu’nun düzenlediği Peygamber-i Azam (s.a.v) 17 tatbikatı geçen hafta Pazartesi gününden itibaren kara, deniz, hava-uzay, elektronik savaş ve siber savunma birliklerinin katılımı ile başladı. Bu tatbikatta topyekun bir savaşta söz konusu olabilecek taarruz ve savunma fazları ele alındı ve değerlendirildi. 

Peygamber-i Azam (s.a.v) 17 tatbikatının ilk gününde Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri’nin özel harekat, zırhlı ve motorize birlikleri taarruz gücünü gözler önüne serdi. Hem taarruz hem de savunma alanında ciddi denemeler yapıldı. Devrim Muhafızları Kara-Havacılık Kuvvetleri’ne bağlı çok sayıda helikopter ve zırhlı araç önceden belirlenmiş hedeflere topçu ve roket saldırısı düzenledi.


Tatbikatın bir sonraki aşamasında düzenlenen bir gece operasyonunda ise Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri’ne bağlı “Sabirun Özel Operasyon Birimi” ekipman ve araçlarıyla birlikte operasyon bölgesine hızlı bir şekilde intikal ettirildi.


Peygamber-i Azam (s.a.v) 17 tatbikatının bir sonraki etabında ise İran’ın yerli üretimi Kerrar tankları tarafından farazi düşman hedeflerine topçu saldırıları düzenlendi.


Tatbikatın gerçekleştirildiği alanın hava sahası Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından korunurken, İran’ın yerli üretimi 3 Hordad hava savunma sistemi tatbikat sahasına giren temsili bir düşman hedefini başarıyla imha etti.


Peygamber-i Azam (s.a.v) 17 tatbikatının bir sonraki aşamasında ise Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri’ne ait Su-22 savaş uçakları tarafından temsili düşman hedeflerine Yasin bombalarıyla saldırı düzenledi.


Tatbikatın son ve en büyük aşamasında ise Siyonist rejimin temsili Dimona nükleer santrali İmad, Kadir, Siccil, Zelzal, Dezful ve Zülfikar gibi sıvı ve katı yakıtlı 16 balistik füze ve Şahid 136 intihar dronları ile yerle bir edildi.

Balistik füzelerin uçuşu sırasında manevra yapabilme özelliği ve yeni çoklu İHA fırlatıcısının ortaya çıkması, bu tatbikatın en çok göze çarpan kazanımlarından biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir