Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

ABD terör güçleri (Centcom) komutanı, İran’ın yüksek füze gücünü itiraf etti

Amerikalı terörist askerlerin merkezi kuvvetler komutanlığı Centcom komutanı General McKenzie, Aynul Esed üssüne yapılan füzeli saldırıya işaretle, İran füzeleri Batı Asya bölgesinde istedikleri her noktayı yoğun bir şekilde ve dikkatle vurabileceğini itiraf etti.

New Yorker’e verdiği mülakatta İran’ın ABD’nin Irak’taki Aynul Esed üssüne füzeli saldırısına değinen General McKenzie şöyle dedi:

Aynul Esed hadisesinin bana verdiği ders, İran füzelerinin bu ülkenin nükleer programından daha acil ve daha ciddi bir tehdide dönüştüğü idi. Bundan yıllar önce İran’ın füzeleri bu kadar gelişmiş ve dakik değildi.

General McKenzie açıklamasının devamında İran füzelerinin gücünü itiraf ederek şöyle ekledi:

Aynul Esed üssünde İranlılar hemen hemen istedikleri her noktayı vurdu. İran şimdi Batı Asya bölgesinde istediği her noktayı daha etkili ve daha yoğun bir şekilde füzeleri ile hedef alabilecek güçtedir.

New Yorker, Tahran yönetimi General McKenzie’nin “aşırı uyum” olarak adlandırdığı bir duruma kavuştuğunu, bu durum bir ülkenin kontrol edilmesi veya yenilmesi çok güç olan silahlara sahip olma yeteneğine kavuşması olduğunu belirtti.

Amerika terör devleti 3 Ocak 2020’de büyük bir cinayet işleyerek İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Hac Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi komutanı Ebu Mehdi Mühendis’i ve 8 silah arkadaşını Bağdat hava limanı çıkışında şehit etti. Bu cinayetin emrini ABD dönem Başkanı Donald Trump verdi, Pentagon İHA’ları suikasti gerçekleştirdi.

İran da bu cinayete gösterdiği ilk tepkide, Amerika’nın Irak’ın Anbar eyaletindeki Aynul Esed üssünü füze yağmuruna tuttu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir