Batı AsyaIrakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tahran ve Bağdat direniş şehitlerini anma törenlerine hazırlanıyor

Kudüs Gücü’nün eski komutanı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi eski Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in şehadetinin 2. yıldönümü münasebetiyle Tahran’daki Valiasr Meydanı’nda yeni bir resim asıldı.

Öte yandan İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, Şehit Hac Kasım Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi el Mühendis’in 2. şehadet yıldönümü dolaysıyla bu ülkede haftanın sonlarına doğru anma etkinliklerinin düzenleneceğini kaydetti.

Büyükelçi Mescidi, anma merasimlerinin bir hafta boyunca Irak’ta düzenleneceğine işaretle, Irak halkı bu hafta boyunca bu büyük şehitlerimizin şehadet yıldönümü için görkemli ve çeşitli etkinlikler düzenlemek için hazırlıklar yaptığını belirtti.

Mescidi, buna ilaveten, Şehit Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi el Mühendis için anma merasimlerini düzenlemek için Bağdat, Kazemeyn, Necef ve Kerbela dahil Irak’ın çeşitli kent ve vilayetlerinde komitelerin kurulduğunu ifade etti.

Yetkili, bu seneki etkinliklerin daha görkemli ve geniş katılımlı olmasının beklendiğini söyledi.

İran’ın Bağdat Büyükelçisi ayrıca, bunların yanında bu büyük şehitlerin şehit oldukları Bağdat Havalimanı yanındaki alanda özel etkinliklerin de tertip edileceğini sözlerine ekledi.

Büyükelçi, ayrıca, Şehit Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi el Mühendis’e suikast düzenleyenlerin cezalandırılması için İran yargısının girişimlerinin devam edeceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir