Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVideo Galeri

İran, Rusya ve Çin’in düzenlediği “2022 Deniz Güvenlik Kemeri” adlı tatbikat başarıyla sona erdi

2022 Deniz Güvenlik Kemeri Kombine Tatbikatı, İran İslam Cumhuriyeti “Dena” adlı destroyerin önünde tatbikata katılan su üstü birimlerinin geçit töreniyle sona erdi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, 2022 Deniz Güvenlik Kemeri Kombine Tatbikatı sözcüsü Tuğamiral Mustafa Taceddini, şunları söyledi: Tatbikata katılan gemiler, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Donanması, İslam Devrim Muhafızları Donanması ile Çin ve Rusya Donanması’na ait güçler Dena destroyerinin önüne geçit törenine katıldı.” 

Sözkonusu geçit törenine, Dena, Cameran, Naqdi savaş gemileri, zırhlı füze rampaları, denizaltılarının yanısıra Çin ve Rusya donanmasından da denizaltılar ve diğer askeri teçhizatlar yer aldı.

2022 Deniz Güvenlik Kemeri Kombine Tatbikatı, Cuma sabahı Kuzey Hint Okyanusu’nda İran İslam Cumhuriyeti Donanması, İslam Devrim Muhafızları ile Çin ve Rusya donanmasına ait su üstü ve uçuş birimlerinin katılımıyla başlamıştı. 

2022 Deniz Güvenliği başlama töreninde konuşan Tuğamiral İrani, ‘’İran Deniz Kuvvetleri geçen 10 yıl zarfında bölgesel bir güç olarak bölgede faal ve ciddi varlık göstermiştir ve bugün de üç ülkenin denizlerle ilgili çabasının denizcilik güvenliğinin sağlanması temelindedir.’’ dedi.

İran, Rusya ve Çin arasındaki koordinasyon en üst düzeydedir

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Şehram İrani, Çin ve Rusya deniz kuvvetlerinin dünyada deniz gücü olarak tanındığını ve bugün bu güçlerin İran deniz kuvvetleri ile işbirliğinin en üst seviyede olduğunu söyledi.

2022 Deniz Güvenliği tatbikatı kulisinde konuşan Tuğamiral Şehram İrani, ‘’İran Deniz Kuvvetleri geçen 10 yıl zarfında bölgesel bir güç olarak bölgede faal ve ciddi varlık göstermiştir ve bugün de üç ülkenin denizlerle ilgili çabasının denizcilik güvenliğinin sağlanması temelindedir.’’ dedi.

İran, Çin ve Rusya’nın denizcilik güvenliğinin sağlanmasını batılı koalisyonların dışında ve kendi başlarına yaptıklarını ifade eden İrani, bu üç ülkenin karşılıklı saygı çerçevesinde yan yana yer almasının önemli olduğunu söyledi.

Geçen iki sene zarfında üç ülke katılımcıları arasındaki koordinasyonun başarılı şekilde yürütüldüğünü ifade eden Şehram  İrani, üç ülkenin bu tatbikatlarla bir birine daha da yakınlaştığını vurguladı.

2022 Deniz Güvenlik Kemeri ortak tatbikatında denizcilik işbirliğinin güçlendirilmesine vurgu

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Koordinatör Yardımcısı, deniz işbirliğinin güçlendirilmesini ve uluslararası deniz ticaretinin güvenliğinin teşvik edilmesini İran-Çin-İran ortak tatbikatının hedefleri olarak nitelendirdi.

Fars Haber Ajansı’na göre, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Koordinatör Yardımcısı Tuğamiral Habibullah Seyyari,  2022 Deniz Güvenlik Kemeri’nin kombine tatbikatının çeşitli boyutlarıyla önemli olduğunu, bunun bir prova olduğunu söyledi.
Seyyari, Kuzey Hint Okyanusu’nda deniz ticaret güvenliğinin tesis edilmesi, bölge ve ötesindeki ülkelerin donanmaları arasında daha iyi koordinasyon ve daha yakın iletişimin sağlanması, deniz kazalarında yardım konularında denizcilik tecrübesinin paylaşılmasının tatbikatın diğer hedefleri olduğunu da belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Koordinatör Yardımcısı, “Üçüncü kez uygulanmakta olan ve Silahlı Kuvvetlerin eğitim takviminde yer alan 2022 Deniz Güvenlik Kemeri’nin ortak tatbikatı stratejik gelişmenin bir işaretidir ve İran İslam Cumhuriyeti’nin uluslararası konumunun desteklenmesidir.” dedi. 
2022 Deniz Güvenlik Kemeri Kombine Tatbikatı, bu sabah (Cuma) İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri, İran Devrim Muhafızları, Rusya ve Çin Donanması’nın su üstü ve uçuş birimlerinin varlığıyla Kuzey Hint Okyanusu’nda başladı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir