Batı AsyaSuriye

Suriye ordusu, Haseke’de ABD terör konvoyunun geçişini engelledi

Suriye ordusuna bağlı birlikler, Amerikan güçlerine ait askeri araçların Haseke kentinin merkezine girmesini engelledi.

Haseke’deki SANA muhabiri, Amerikan kuvvetlerine ait iki askeri aracın Filistin Caddesi’nin ortasında el Necme Eczanesi’nin yanındaki Haseke şehrinin merkezine girmeye çalıştığını belirterek, bölgedeki askeri kontrol noktasında bulunan askerler onları engelleyerek geri çekilmeye ve bölgeyi terk etmeye zorladığına işaret etti.

Suriye Arap Ordusu ve Haseke İli’nin kırsal ve şehirlerindeki vatandaşlar tarafından Amerikan işgal güçlerine ait konvoyların engellenmesi ve sınır dışı edilmesi vakaları tekrarlanması dikkat çekicidir.

Suriye’de ABD’den yeni hava saldırısı

Suriye kaynakları, ülkenin kuzeyindeki birçok yerleşim yerinin Amerikan savaş uçakları tarafından bombalandığını bildirdi.

Suriye Haber Ajansı’na (SANA) göre, kuzeydoğudaki Haseke kentindeki yerel kaynaklar Cuma günü, kentin çevresindeki çok sayıda konutun IŞİD teröristlerini hedef alma bahanesiyle Amerikan savaş uçakları  tarafından bombalandığını ve bölgede geniş çaplı yıkıma neden olduğunu bildirdi. 

Amerikan savaş uçaklarının saldırılarıyla eş zamanlı olarak, Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Haseke’nin Goveyran semtindeki el-Senaea hapishanesi çevresinde evlerde aramalar yaptı. 

Suriye’nin kuzeyindeki Rakka ilindeki yerel kaynaklar da Perşembe günü  kentte ve çevre köylerde Suriye Demokratik Güçleri tarafından 50 sivilin kaçırıldığını bildirdi.

Suriye hükümeti defalarca Güvenlik Konseyi’ne ve Birleşmiş Milletler’e, IŞİD terör grubuyla mücadele bahanesiyle ABD’nin sivil bölgelere yönelik hava saldırılarını protesto ederek saldırıları Suriye egemenliğinin ihlali olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir