Batı AsyaTüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı, BAE paralı askerlerinin üst düzey liderlerini Şebva’da çıkan çatışmalarda öldürdü (fotoğraflar)

Yemen Basın Ajansı’na göre, sözde “Altıncı Tugay” komutanı Nasır Qassem al-Kalouli’nin saldırgan koalisyonun militanlarının bir dizi lideriyle birlikte öldürüldüğü ve başkalarının da yaralandığı bildirildi. 

Kaynaklar, koalisyonun durumu kritik olarak tanımlanan liderlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda yaralıyı yurt dışına taşıdığını, Ataq ve Aden hastanelerinin yüzlerce yaralıyla dolduğunu, Shabwa hastanelerindeki morgların cesetlerle dolu olduğunu kaydetti.

Shabwa’daki Sağlık Müdürünün, Vali Al-Awlaki ve Sağlık Bakanı’nın, çatışma cephelerinden gelen cesetleri barındırmak için Ataq Hastanesi’ne büyük bir buzdolabı sağlamasını talep ettiğini açıkladı.

Aynı kaynaklar, sözde “Beşinci Dev Tugay” komutanı Abdülfettah es- Saadi’nin Şabva cephesinde ikinci bir askeri operasyonda ordu ve halk komitelerinin ateşi tarafından öldürüldüğünü belirtti. liderleri de dahil olmak üzere aynı operasyonda öldürüldü.

BAE paralı askerlerinin kıdemli liderleri Shabwa'da öldürüldü (fotoğraflar ve isimler)

Ve dün, Cuma günü, “Birinci Tugay Devleri”nin komutanı Raid Al-Habhi ölümcül şekilde yaralandı ve tugay tugayının bazı liderleri El Kaide lideri Mamdouh Al-Ahdal başkanlığındaki Bihan’da öldürüldü. Al-Soma ve Al-Zaher cephelerinde de çok sayıda kayıpları var.

Bu görüntüler, Silahlı Kuvvetler sözcüsü Yahya Saree’nin geçen Çarşamba günü Shabwa cephesinde 515 koalisyon militanının öldürüldüğünü ve 850’nin yaralandığını açıklamasının ardından geldi.

BAE paralı askerlerinin kıdemli liderleri Shabwa'da öldürüldü (fotoğraflar ve isimler)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir