İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’den Ayetullah Golpayegani için taziye mesajı

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, büyük merci Ayetullah Safi Golpayegani’nin vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in kaleme aldığı mesajda, “Ayetullah Şeyh Lütfullah Safi Gülpayegani’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim.” ifadesi kullanıldı.

Ayetullah Safi Gülpayegani’yi “en tecrübeli din alimi” olarak nitelendiren Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in mesajında, merhum Ayetullah Safi’nin Kum İlmiye Havzası’nın önde gelen isimlerden biri olduğu kaydedildi.

Taziye mesajında, “Bu üzücü olay dolayısıyla kaybettiğimiz değerli alimin ailesi, evlatları, yakınları, Kum İlmiye Havzası’ndaki din alimleri ve Gülpayegan halkına içten taziyelerimi bildirip Allah’tan merhuma rahmet diliyorum.” ifadelerine yer verildi.

İran’da yaşayan en üst düzey Onikici Merci’den biri olan Ayetullah Safi Gülpayegani geçirdiği hastalık nedeniyle bugün 103 yaşında vefat etti.

Ayetullah Safi Gülpayegani 1297’de (İran takvimi) Gülpayegan’da doğdu.

Ülkenin kutsal kenti Kum’da Büyük Ayetullah Burucerdi’nin yanında eğitim gören merhum Ayetullah Lütfullah Safi Gülpaygani, Kum Seminerinde ikamet edip ders veriyordu.

Ayetullah Sistani’den Ayetullah Safi Gülpayegani için taziye mesajı

Irak’ta Şii Müslümanların büyük dini mercii Ayetullah Ali es-Sistani, büyük merci Ayetullah Safi Gülpayegani’nin vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Irak’ta Şii Müslümanların büyük dini mercii Ayetullah Ali es-Sistani, büyük merci Ayetullah Şeyh Lütfullah Safi Gülpayegani’nin vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

Ayetullah es-Sistani kaleme aldığı mesajda, Ayetullah Safi Gülpaygani’nin ailesi ve yakınlarına içten taziyelerini bildirip Allah’tan merhuma rahmet diledi.

İran’da yaşayan en üst düzey Onikici Merci’den biri olan Ayetullah Safi Gülpayegani geçirdiği hastalık nedeniyle bugün 103 yaşında vefat etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir