Batı AsyaTüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı’nın BAE’ye füze saldırısı Siyonist rejim elebaşlarını panikletti!

Siyonist rejim medyası, Yemen silahlı kuvvetlerinin BAE’nin topraklarının derinliklerinde operasyon düzenlenmesinin İsrail için yeni mesajlar içerdiğini belirtti.

Siyonist rejimin Kanal 13 TV kanalı, Yemen güçlerinin Abu Dabi’ye yönelik füzeli saldırısının işgal rejimi başkanının bu kente gerçekleştirdiği ziyaretine denk geldiğine işaretle, bu saldırının işgal rejimi başkanını tahrip etmek için bir çaba olduğunu kaydetti.

Siyonist kaynaklar, Yemenliler’in füzeli saldırısı sırasında, Hertzug’un otelde olduğunu bildirdi.

Hertzug ve beraberindeki heyetin sağ olduklarını ve herhangi bir tehlikenin onları tehdit etmediğini bildiren Siyonist kaynaklar, bu ziyaretin planlandığı gibi devam edeceğini belirttiler.

İşgal rejimi İsrail Başkanı dün bir heyet başkanlığında BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye gitti.

Yemen silahlı kuvvetleri dün BAE topraklarındaki hedeflere yönelik geniş çaplı füzeli operasyon gerçekleştirdi.

Yemen silahlı kuvvetleri, BAE derinliğinde “üçüncü Yemen kasırgası” operasyonunun uygulandığını duyurdu

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü “Tuğgeneral Yahya Saree” yaptığı açıklamada, BAE’e “üçüncü Yemen kasırgası” operasyonunun uygulanacağını duyurdu.

Tuğgeneral Yahya Sare’e bugün Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Yemen kasırgasının üçüncü operasyonunun Abu Dabi Emirliği’ndeki nitel ve önemli hedefleri bir dizi Zülfikar balistik füzesi ve bir dizi Samad 3 uçağı ile vurduğunu açıkladı . 

Abu Dabi ve Dubai’deki İsrail düşmanının araçları halkımıza ve ülkemize karşı saldırganlık başlatmaya devam ettiği sürece BAE’nin güvensiz kalacağına dikkat çekti.

Silahlı Kuvvetler açıklaması, BAE’deki vatandaşları, sakinleri ve şirketleri, önümüzdeki dönemde hedeflemeye karşı savunmasız oldukları için hayati karargah ve tesislerden uzak durmaları konusunda bir kez daha uyardı.

Açıklamada, Yemen halkının boğucu kuşatmanın belasını çektiğini ve kendilerine karşı daha fazla suç işlediğini gördüklerinde silahlı kuvvetlerin boş durmayacağı vurgulandı..

Birleşik Arap Emirliklerine büyük darbe!

Al-Mayadeen kaynaklarına göre: BAE: Abu Dabi’deki askeri hareket, güçlü bir Yemen operasyonu sonucunda felç edildi.BAE Savunma Bakanlığı: Ülkeyi saldırılardan korumak için gerekli tüm önlemleri alıyoruz , dedi..İsrail cumhurbaşkanının Birleşik Arap Emirliklerinde bulunduğu bir dönemde böyle bir operasyon çok önem arz etmektedir.İsrail medyası: BAE nin, İsrail cumhurbaşkanını Herzog’un Abu Dabi ziyaretiyle de, hava savunma sisteminin etkinleştirildiğini ,fakat hiç bir etkisinin olmadığı bildirildi.Fakat,BAE Savunma Bakanlığı: Balistik füze kalıntılarının nüfuslu bölgelerin dışına düştüğünü iddia etti…Ayrıca ,İsrail medyası: Herzog’un ziyareti sırasında Abu Dabi’ye düzenlenen saldırının zamanlamasını, ziyareti sabote etme girişimi olarak görülmektedir…

Yemen ordusunun BAE’nin işbirlikçilerine füzeli saldırısı

Yemen silahlı kuvvetler Sözcüsü General Yahya Sari, Şabve eyaletinde BAE’nin operasyon merkezi ve işbirlikçileri füzeli operasyonun hedefi olduğunu açıkladı.

Twitter hesabında bu açıklamayı yapan Sözcü General Sari, BAE’nin Şabve eyaletinde operasyon merkezi ve işbirlikçileri Pazartesi günü akşam saatlerinde balistik bir füzenin hedefi olduğunu belirtti. Bu merkez Şabve eyaletinde savaşı komuta ediyordu.
General Sari, fırlatılan balistik füze hedefine tam isabet gerçekleştirdiğini ve aralarında BAE askerleri de bulunan çok sayıda işbirlikçi helak olduğunu kaydetti.
Son günlerde BAE Yemen’e yönelik saldırılarını şiddetlendirdi ve desteklediği tekfirci ve selefi örgütleri ve IŞİD terör örgütünden oluşan işbirlikçilerini Şabve eyaletine kaydırdı.
BAE ayrıca Yemen’de desteklediği teröristlerle silah ve askeri teçhizat sevkiyatını da arttırdı.
Yemen ordusu ve halk güçleri Suud ittifakının başkent Sana’ya saldırılarını şiddetlendirmesi ve BAE’nin desteklediği teröristlerin Şabve eyaletinde hareketliliğini arttırması üzerine son iki haftada BAE topraklarına yönelik Yemen fırtınası adı altında üç operasyon düzenleyerek bu ülkenin stratejik ve hayati merkezlerini füze ve İHA ile vurdu.

Yemen Füze Birlikleri Abu Dabi’yi Korkutuyor

Haber kaynakları Pazar akşam saatlerinde  Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de patlama seslerinin duyulduğunu duyurdu. 

Bu haber kaynaklarının bildirdiğine göre  Abu Dabi’deki hava savunma sistemleri  semalarda görülen hedefleri izleme ve vurmak için aktifleştirildi.  Bu sırada ise El Meyadin haber kanalı  Abu Dabi havaalanında uçuşların durdurulduğunu duyurdu.  Geçen saldırılarda da haber kaynaklarının verdiği habere göre  Abu Dabi havaalanının  uçuşlarının yüzde 85’i durdurulmuştur. 

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri ise Pazar akşamı  Twitter sayfasında  Birleşik Arap Emirlikleri’ne geniş çaplı askeri saldırısını duyurdu ve operasyonun detaylarını yaptığı basın toplantılarında açıkladı.  Daha önce de Ensarullah hareketi füze birlikleri ve Yemen ordusu güçleri ” Yemen Fırtınası-1 ve 2 operasyonları  kapsamında Abu Dabi ve Dubai şehirlerindeki stratejik hedefleri vurdu ve BAE’ne ağır hasar verdi. 

Birleşik Arap Emirliklerinden sorumlular ise savunma sistemlerinin gafil avlandığını ve bu yüzden füzeler ve İHA’ların savunma sistemlerini ekarte ettiğini ve hedeflere isabet ettiğini ileri sürdüler.  Yemen Ensarullah Hareketi ve Ordusu ise Birleşik Arap Emirliklerine  Yemen topraklarındaki komploları ve müdahalelerine, Yemen’i bölme emellerine ve paralı askerleri destekleme arzularına son vermesini aksi takdirde  Dubai Şehri ve Halife Kulesinin de Ensarullah hareketi tarafından hedef alınabileceğini duyurdu. 

Ensarullah füzelerinin ve insansız hava araçlarının güçlü yönlerinden biri de, Suudi Arabistan üzerinden yaklaşık bin kilometre geçtikten sonra Abu Dabi’ye ulaşmasıdır. Ancak Suudi Arabistan merkezli gelişmiş sistemlerin bu füzeleri ve İHA’ları durdurmayı ve yok etmeyi başarmaması Yemen için büyük bir başarı sayılır. Yemen ordusu ve Ensarullah’ın saldırıları Abu Dabi’nin, Emirlik hava uçaklarını kaldırması ve Ma’rib ve Şabva’nın güneyinde Ensarullah ve Yemen ordusunu hedef alan sözde “Amalık” paralı askerlerini desteklemek için müdahale etmesine cevaben misilleme olarak başladı.  BAE, Yemen ordusu ve Ensarullah güçlerinin bu saldırıların ardından Suudi paralı askerlerine verdiği hava desteğini geri çekti ancak Ensarullah, BAE’nin Yemen’i parçalama planlarından vazgeçmediği sürece, başta iki ada olmak üzere Yemen adalarını işgal etmeye devam edeceği sürece , saldırılarını devam ettireceğini bildirdi. 

Bu arada, Ensarullah’ın Abu Dabi’ye düzenlediği hava saldırılarında büyük endişe uyandıran şey, El-Jazeera kanalına göre, Fransızlara yanı sıra  yalnızca 3,800 ABD askerine ev sahipliği yapan,  El-Zafera üssüne yapılan saldırıdır. Üsse insansız hava aracı ve füze saldırılarının düzenlenmesinin ardından Amerika savunma bakanlığı Pentagon, ABD  birliklerinin üsteki sığınaklara kaçmaya zorlandığını belirten bir açıklama yaptı. Aslında El-Zafera Hava Üssü’ne yapılan saldırı, Yemen kuvvetlerinin cesaret ve yiğitliğini gösterdi. Irak’ın batısındaki Ayn Esad Hava Üssü’nün füzelerle hedef alındıktan sonra bölgedeki ikinci ABD hava üssüne yapılan önemli bir saldırı haline geldi. 

Bu nedenle BAE, Siyonist rejime bel bağlayarak cam kentlerinin güvenliğini tehlikeye atamayacağını ve ekonomisini parçalayamaması gerektiğini artık anlamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir