İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ayetullah Golpayegani’nin cenaze namazı bu sabah Kum’da kılındı; Cenaze töreninin ardından naaşı Kerbela’ya defnedilecek

Dün sabah vefat eden İranlı büyük alim Ayetullah Safi Gülpayegani’nin cenaze namazı bu sabah Kum’da kılındı.

Bugün Çarşamba günü saat 10:00’da Kum’daki Cihat Meydanı’nda başlayan törene Kum ve diğer şehirlerden din adamları ile Kum’daki ilim havzasından çok sayıda alim katıldı.

Törenden sonra bu büyük taklit mercinin temiz bedeni defnedilmek üzere Kerbela’ya nakledilecek.

Öte yandan Merhum Ayetullah Safi Gülpayegani’nin taziye ve anma töreni Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney tarafından gerçekleştirilecek.

Merhum Ayetullah Safi Gülpayegani’nin taziye ve anma töreni Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney tarafından gerçekleştirilecek. Merasim bu gece (Çarşamba gecesi) Kum’daki İmam Hasan Askerî (a.s) Camii’nde Akşam ve Yatsı namazlarından sonra yapılacaktır.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney dün söz konusu vefat münasebetiyle yayınladığı mesajda kısaca şöyle demişti:

”O, Kum medresesinin direği, o mübarek ilahiyat okulunun önde gelen ilmî ve amelî âlimlerinden ve en tecrübeli din bilginlerinden biriydi. Rahmetli Ayetullah Burucerdi zamanında, o büyük üstadın en büyük öğrencilerinden biri olarak kabul edilmiş, merhum Ayetullah Seyyid Muhammed Rıza Gülpayegani zamanında arkadaşı ve ilmî ve pratik danışmanı olarak görülmüş ve devrim sırasında İmam Humeyni tarafından güvenilir bir alim olarak bilinmiştir. Uzun yıllar Muhafızlar Konseyi’nin temel direğiydi ve o zamandan beri devrim ve ülke meselelerinde her zaman şefkatli ve sorumlu davrandı, defalarca görüş ve istişarelerinden beni bilgilendirdi ve faydalandı.”

Ayetullah Golpayegani için Kum’da cenaze törene düzenlendi

İranlı büyük alim Ayetullah Safi Gülpaygani için Kum kentinde halkın yoğun katılımı ile cenaze töreni düzenlendi.

İslam dünyasının büyük alimlerinden Ayetullah Lütfullah Safi Gülpaygani geçen Pazartesi günü hayata gözlerini yumdu.

Ayetullah Safi Gülpaygani uzun yıllar Kum dini ilimler merkezinde ders veriyor ve yüzlerce seçkin talebini yetiştirmenin yanı sıra çok değerli bilimsel eserleri de telif ediyordu.

Cenaze törenine Kum halkı ve ülkenin başka kentlerinden gelen insanlar ve Kum dini ilimler merkezinin alimleri ve talebeleri sağlık protokollerine uyarak cenaze törenine katıldı.

Ayetullah Safi Gülpaygani’nin naaşı cenaze töreninden sonra toprağa verilmek üzere Kerbela’ya götürülüyor.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei İran’ın büyük alimlerinden Ayetullah Safi Gülpaygani’nin vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.

İran’ın büyük alimlerinden Ayetullah Safi Gülpaygani’nin vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımlayan İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei , Ayetullah Safi Gülpaygani’nin vefatı ülkenin ilmi camiasını derinden üzdüğünü belirtti.

Bu arada bakanlar kurulu Çarşamba gününü İran genelinde yas günü ve Kum eyaletinde de bu günü resmi tatil ilan etti.

Hizbullah’tan Ayetullah Safi Golpayegani için taziye mesajı

Lübnan Hizbullah Hareketi, İranlı büyük merci Ayetullah Safi Gülpayegani’nin vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Alahednews’da yer alan bilgiye göre; Lübnan Hizbullah Hareketi, İranlı büyük merci Ayetullah Safi Gülpayegani’nin vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Ayetullah Safi Gülpayegani’nin İslami ilim alanında derin bilgi ve deneyim sahibi bir âlim olduğu kaydedilen mesajda, merhum Ayetullah Safi Gülpayegani’nin İslam İnkılabı’nın zaferinden itibaren üstlendiği tüm görevlerde etkin ve yapıcı bir rol oynadığı ifade edildi.

İran’da yaşayan en üst düzey Onikici Merci’den biri olan Ayetullah Safi Gülpayegani geçirdiği hastalık nedeniyle dün 103 yaşında vefat etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir