İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVideo Galeri

Video – İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi ve Bakanlar Kurulu İmam Humeyni (r.a) ile biat tazeledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Bakanlar Kurulu üyeleri İslam İnkılabının 43. zafer yıldönümü eşiğinde, İmam Humeyni’nin türbesinin başında İslam Cumhuriyeti’nin kurucusunun ülkülerine bağlılıklarını yineledi.

Bundan 43 sene önce 1 Şubat 1979 tarihine denk gelen hicri şemsi 12 Behmen 1357’de İran İslam cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni 15 yıllık sürgünün ardından İran halkının coşkulu karşılamasıyla vatan topraklarına döndü ve 22 Behmen tarihinde dikta şahlık rejimi devrilerek, İran’da İslam İnkılabı zafere ulaştı.

Seyyid İbrahim Reisi: İmam’ın halka bakışı, formalite değildi

Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, İmam Humeyni’nin -ks- halka bakışı formalite bir bakış olmadığını, İmam’ın halkın gücüne ve katılımcılığına inandığını vurguladı.

Çarşamba günü bakanlar kurulunun İmam Humeyni -ks- ve İslam inkılabının şehitleri ile ahit tazeleme merasiminde konuşan Cumhurbaşkanı Reisi şöyle ekledi:

İran İslam Cumhuriyeti nizamının kurucusu İmam Humeyni’nin -ks- siyeri halkı gözetlemek ve Allah’a tevekkül etmek ve halkı kendi yanına almaktı ve bunlar çağın büyük müslihinin yaptığı değişimin iki temel ilkesiydi.

Cumhurbaşkanı Reisi, İmam halkın gücüne ve katılımcılığına inandığını, oysa günümüzde dünya politikacıları pratikte halkı gözetlemediğini ifade etti.

Halkı gözetlemenin her zaman ortak cilveleri söz konusu olduğunu ve halen de öyle olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Reisi, nerede bir başarı elde edildiyse orada halk meydanlarda olduğunu vurguladı.

İran milleti her daim inkılap sahnelerinde hazır bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Reisi, halkı gözetlemek İslam inkılabının zaferinden sonra iş başına gelen tüm hükümetler için bir ilke olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ayetullah Reisi ve kabine üyeleri bu sabah İmam Humeyni’nin -ks- türbesini ziyaret ederek çelenk bıraktı ve fatiha okudu. Reisi ve kabine üyeleri İran İslam inkılabının büyük mimarına saygılarını ifade ettikten sonra bir kez daha İmam’ın ülkülerine biat tazeledi.

Bundan 43 yıl önce miladi 1 Şubat 1979’a denk gelen hş. 12 Behmen 1357 tarihinde İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni -ks- 15 yıl sürgünün ardından İran halkının coşkulu karşılaması ile yurda döndü. İmam’ın yurda dönmesinden on gün sonra 11 Şubat 1979’e denk gelen hş. 22 Behmen 1357’te İslam inkılabı zafere kavuştu.

Hüccetülislam Ejeyi: İslam inkılabı başka inkılaplardan farklıdır

Yargı Erki Başkanı Hüccetülislam Golam Hüseyin Ejeyi, İslam inkılabı başka inkılaplardan tamamen farklı olduğunu, İmam Humeyni’nin -ks- bu inkılapta hedefi, saiki ve yöntemi halka güvenmek olduğunu belirtti.

Yargı Erki Başkanı Hüccetülislam Ejeyi ve yargı kurumunun üst düzey yetkilileri İslam inkılabının 43. zafer yıl dönümü arifesinde bu sabah İmam Humeyni’nin -ks- türbesini ziyaret ederek çelenk bıraktı ve fatiha okuduktan sonra İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni’nin -ks- ülkülerine biat tazeledi.

IRNA’nın haberine göre, Hüccetülislam Ejeyi törende yaptığı konuşmada İslam inkılabını zafere götüren ve “Şafak’ta on gün” adı ile anılan günleri saygı ile andıklarını belirterek, İslam inkılabı İmam Humeyni’nin -ks- ihlas ve mücadeleleri ile İslam’dan yayılan ve bu dine yeniden hayat kazandıran bir nur olduğunu belirtti.

Hüccetülislam Ejeyi “Şafak’ta on gün” halkın İmam Humeyni’yi -ks- izlemesi temelinde şekillendiğini, İmam halka güvenerek emsalsiz bir inkılabı gerçekleştirdiğini vurguladı.

İslam ve halk İslam inkılabının iki önemli bileşeni olduğunu kaydeden Hüccetülislam Ejeyi, İmam halka güvendiğini ve birçok konuyu halkla paylaştığını, İmam ilahi ruhu ve halka güveni ile imkansızı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir