İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVideo Galeri

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in Seyyid’eş Şüheda Hz. Hamza (a.s) hakkında beyanatı

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in 25 Ocak’ta gerçekleşen Hz. Hamza -s- oturumunu düzenleyen yetkililerle görüşmesindeki beyanatı bu sabah oturumun düzenlendiği Kum kentinde yayımlandı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Hz. Hamza -s- oturumunu düzenleyen yetkililerle görüşmede, tanım gücü ve kesin azim ve irade, Hz. Hamza’nin iki seçkin ve örnek özelliği olduğunu vurguladı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney görüşmede, İslam Peygamberi’nin -s- sevgili amcası sayın Hamza’yı anmak üzere düzenlenen oturumun yetkililerine teşekkür ederek, oturumun ilmi kaynakları ve yapılan araştırmaların sonuçları İslam’ın bu büyük şahsiyetini tanıtmak ve örnek haline getirmek için iyi bir kaynak olacağını belirterek şöyle dedi:

“Hz. Hamza’nin İslam tarihinde ve özellikle Medine’ye hicret sürecinde seçkin rolü ve kafirlerle savaşta sergilediği cesaretine karşın bu değerli şahsiyet garip kaldı. Bu büyük insanın yaşamı hakkında İslam Peygamberi’nin -s- Ammar, Salman, Mikdad ve Cafer bin Ebutalib gibi ashabı hakkında onları tanıtmak amacıyla yürütülen çalışmalar yürütülmelidir.”

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney İslam Peygamberi’in -s- Medineli kadınları sayın Hamza’ya şehadetinin ardından ona ağlamakla görevlendirmesi ve Hamza’yı Seyyid-i Şüheda olarak ilan etmesi, tarihin ve tüm Müslümanların ebediyen cesur ve fedakar şahsiyeti olan Hamza’yı örnek göstermeye yönelik olduğunu belirterek, tanım gücü ve kesin azim ve irade, sayın Hamza’nin iki seçkin ve örnek özelliği olduğunu vurguladı.

Emirülmümin Ali’den -s- bir rivayete işaret eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Hz. Hamza “ilahi ahdine bağlı kalan sadık müminlerin mısdakı” olduğunu belirterek şöyle ekledi:

“Dini ilimler merkezleri ve propaganda kurumları çabalarını ilahi maarif ve İslam ahkamının mısdakı olan şahsiyetleri yetiştirme üzerinde odaklamalıdır; zira bu tür şahsiyetler toplumu en hassas durumlarda kurtarabilecek güçtedir ve onların varlığı ile İslam medeniyetini kurmak kesinleşir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir