Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran istihbaratı, Tonder terör örgütünün lideri ve yardımcısını sınır ötesi operasyonu ile yakaladı

İran istihbaratı, Tonder terör örgütünün liderini yakalamasının ardından düzenlediği bir başka yurt dışı operasyonunda örgütün askeri kanadının ikinci adamı olarak bilinen ‘Masmatos’ adlı kişiyi de yakaladı.

Tonder, İran’ın nükleer bilimcisi Mesud Ali Muhammadi’ye yönelik terör saldırısını üstlenen örgüt olarak biliniyor. 

Sözkonusu terör örgütü 2008 yılında İran’ın Şiraz kentinde bir Hüseyniye’de 14 sivilin şehit edildiği ve 215 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıya ek olarak, son yıllarda bir baraja düzenlenen bombalı saldırı,  gibi bir çok terörist saldırıların sorumluluğunu üstlenmiştir.

Tonder terör grubunun askeri kolunun ikinci üyesi olan ‘Masmatos’ adlı bu kişinin yanı sıra bir ay önce İran İstihbarat Bakanlığı güçleri tarafından bu örgütün lideri tutuklanmıştı. 

İran İstihbarat Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, ” İran’da ABD’den silahlı ve sabotaj operasyonuna öncülük eden terör grubu Tonder’in  lideri Cemşid Şarmehd’in tutuklandığını bildirdi.

Şarmehd’in tutuklanmasının ardından, İran’ın Birleşmiş Milletler elçisi, genel sekretere, ABD’nin Tonder  terör grubuna verdiği desteği kınayan bir mektup yazarak, grubun İran’daki terör suçlarından Washington’u sorumlu tuttu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir