Filistinİran İslam CumhuriyetiLübnanTüm Haberler

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’tan İran İslam Cumhuriyeti ve Hizbullah’a övgü

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İran İslam Cumhuriyeti’nin yanı sıra Lübnan Hizbullah’ının Filistin halkı ve direnişine verdiği desteği bir kez daha takdir etti.

Başta Hamas olmak üzere  Filistinli gruplar, İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan’daki Hizbullah’ın mazlum Filistin halkına yardım etmesini  bu zamana kadar defalarca takdir etiler. 

İran ve Lübnan Hizbullah yetkilileri, direniş ekseninin Filistin halkının ve Gazze Şeridi’ndeki kahraman direnişinin yanında olduğunu her zaman vurguladılar.

Hamas  dün İran İslam Cumhuriyeti’ni ve Lübnan’daki Hizbullah’ı takdir ederken, Siyonist rejimin İslam ümmetinin düşmanı olduğunu belirtti.

Üst düzey Hamas üyelerinden Sami Ebu Zuhri, daha önce İran İslam Cumhuriyeti’ni diğer ülkelerden ayıran şeyin Filistin davasına açık desteği olduğunu belirtmişti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin halkı ve direniş gruplarını her zaman desteklediğini vurgulayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye,  İran’ın bugün Hamas’ın gücünün güçlendirilmesinde kilit rol oynadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir