Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Karabağ’ın yeniden inşasına İranlı şirketlerden büyük destek!

İran şirketleri, Azerbaycan Cumhuriyeti yetkililerinin daveti üzerine Azerbaycan’ın savaştan zarar görmüş bölgelerinin yeniden inşasına katılacak.

9 Kasım 2020 gece yarısında Azerbaycan Cumhuriyeti, Ermenistan ve Rusya liderleri arasında Dağlık Karabağ barış anlaşmasının imzalanmasından bu yana Bakü yetkilileri, özellikle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran şirketlerinin ülkenin yeniden inşasına katılımına bir çok kez vurgu yapmıştır. 

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurtarılmış bölgelerinin yeniden inşası konusunda uzmanlaşmış İranlı ana şirketin CEO’su Mühendis Gencei, ”Azerbaycan Cumhuriyeti’ne yol inşaatı, baraj inşaatı, demiryolları ve çok amaçlı binalar alanlarında İran’ın uluslararası tecrübesine sahip saygın şirketler kazandırıldı.” dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 14.000 hektarlık kurtarılmış arazi altyapısını yeniden inşa etmek için yaklaşık 15 milyar dolar harcaması bekleniyor.

Azerbaycan Cumhuriyeti eski Dışişleri Bakanı Tevfik Zülfikarov, “İran’ın kapasitesi, tecrübesi ve kabiliyetleri, kurtarılmış bölgelerin yeniden inşasında İranlı şirketlerin varlığının bizim için verimli olabileceğini gösteriyor” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev daha önce Tahran-Bakü ilişkilerinin Kuzey-Güney koridoru, Astaraçe Köprüsü, Hodaaferin ve diğer alanlarda artacağını söyledi.

Azerbaycan Cumhuriyeti, inşaat malzemelerinin bir kısmını İtalya, Hindistan ve Türkiye gibi ülkelerden ithal etmesine rağmen, İran malzemelerinin yakın güzergahı, yüksek kalitesi ve düşük fiyatı, Azerbaycan Cumhuriyeti mühendisleri ve müteahhitleri tarafından her zaman dikkate alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir