Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tuğgeneral Hacızade: Yakında yeni bir stratejik füzeyi görücüye çıkaracağız!

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Gücü Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, İran yapımı yeni bir füzenin yakında görücüye çıkarılacağını duyurdu.

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Hava Uzay Kuvveti Komutanı General Emir Ali Hacızade yakında yeni bir stratejik füzeleri görücüye çıkacağını açıkladı.

Silahlı kuvvetlerin önde gelen komutanlarının İmam Humeyni -ks- ülkülerine biat tazeleme töreninin kulisinde İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Hava Uzay Kuvveti’nin yeni kazanımları hakkında açıklama yapan General Hacızade yakında yeni bir stratejik füzenin görücüye çıkacağını belirtti.

General Hacızade, bu füzenin halihazırda uzun bir süredir envanterde olduğunu ve yakında görücüye çıkacağını kaydetti.

Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri de bir açıklama yaparak İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri kendine yeter hale gelme seviyesini aştığını ve ülkenin savunması ve güvenliği uğruna gerekli olan stratejilerini ve politikaları ve her türlü operasyon planını geliştirmekte kendine yeter hale geldiğini belirtti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu en son düzenlediği Büyük Peygamber -s- 17 askeri tatbikatında savunma sanayilerin geliştirdiği en yeni silahları ve askeri teçhizatı kullandı.

1980’lerden itibaren füze çalışmalarına başlayan İran İslam Cumhuriyeti, Ortadoğu’nun en çeşitli füze envanterine sahiptir.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu en son 11 Aralık 2021’de 110 adet Aşura hız botunu görücüye çıkarmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir