SuriyeTüm Haberler

Terör rejimi İsrail’in Suriye’ye hava saldırısında 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı

Siyonist rejim İsrail’in Şam’ın eteklerine düzenlediği füze saldırısında bir asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı.

Askeri bir kaynak, “dün saat 12:56 sularında düşman İsrail, Beyrut’un güneydoğu yönünden füzelerle hava saldırısı düzenledi” dedi.

Kaynak, hava savunmanın “İsrail saldırganlığının füzeleriyle karşı karşıya kaldığını ve bazılarını vurduğunu” sözlerine ekledi. Saldırının sonuçları kontrol edildikten sonra maddi kayıpların yanı sıra bir askerin şehit olduğu, beş askerin de yaralandığı tespit edildi.

SANA muhabiri, sadırının Şam’ın kuzeybatısındaki Kudsaya’da sivillerin ev ve mülklerine de zarar verdiğini belirtti.

Bu arada,  Rusya’nın Suriye Büyükelçisi Alexander Yefimov, işgal rejimi İsrail’in bugün şafak vakti Şam yakınlarındaki bölgelere yönelik saldırısını kınadı.

SPUTNİK  Ajansı’na konuşan Yefimov, “Rusya, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor ve saldırıların durdurulması çağrısında bulunuyor” dedi.

Yefimov, İsrail’in Suriye topraklarına yönelik bu saldırıları uluslararası hukuk açısından tamamen yasa dışıdır” dedi.

Rusya’nın Suriye Büyükelçisi ayrıca, “bu tür saldırıların can kaybına ve ciddi maddi hasarlara yol açtığına, devletlerin egemenliğini ihlal ettiğine, uluslararası sivil hava trafiğine tehdit oluşturduğuna ve genel olarak bir bütün olarak bölgedeki zorlu askeri-politik durumu ağırlaştırdığına” dikkat çekti./

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir