Batı AsyaSuriyeTüm Haberler

Terör rejimi İsrail’den Şam’a füze saldırısı!: Suriye savunma sistemleri saldırıları püskürttü

Suriye resmi kaynakları bu sabah erken saatlerde Suriye ordusunun hava savunma sistemlerinin Şam’ın etrafına yapılan siyonist İsrail saldırılarını püskürttüğünü bildirdi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail’in yerel saatle 23.35’te Şam’ın güneyindeki Zakiye beldesi çevresinde ülke güçlerine ait bazı askeri noktaları, karadan karaya fırlatılan füzelerle hedef aldığını bildirdi.

Patlama seslerinin duyulduğu belirtilen haberde, “İşgal altındaki Golan Tepeleri’nden yapılan saldırıda maddi hasar meydana geldi.” ifadesi kullanıldı.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA; Suriye ordusunun hava savunmasının Şam çevresindeki Siyonist füzelere karşı koyduğunu ve çoğunu yok ettiğini bildirdi. 

Bu arada Şam’ın güneybatı eteklerindeki yer alan Han el’Şeyh bölgesinde birkaç patlama duyuldu.

Bu, ırkçı  İsrail’in geçtiğimiz hafta Suriye topraklarına düzenlediği ve geçtiğimiz Çarşamba günü Humus’u da hedef alan ikinci saldırısı oldu.

Suriye ordusunun hava savunması, son aylarda ülkenin çeşitli yerlerinde terör rejimi İsrail saldırılarını defalarca püskürttü.

Irkçı İsrail’in Suriye’yi işgali, Irak’ın kitle imha silahları komisyonunun eski bir üyesi olan Scott Ritter’in, siyonist  İsrail’in Suriye’ye yönelik devam eden saldırılarının bölgesel çatışmalara yol açabileceği konusunda uyarmasının ardından geldi. 

Son yıllarda, ırkçı İsrail rejimi Şam’a ve Suriye’nin çeşitli bölgelerine defalarca hava saldırıları düzenledi ve bunların çoğu Şam hava savunmasının zamanında müdahalesiyle geri püskürtüldü.

Suriye hükümeti, Siyonist rejimin ve onun bölgesel ve batılı müttefiklerinin Suriye hükümetine karşı savaşan tekfirci terörist grupları desteklediğini defalarca belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir