Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Selami: İran’ın gücü karşısında düşmanlar, çaresiz ve büyük bir çıkmazdalar

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, ülkenin Güneyindeki Bender Abbas’ta Devrim Muhafızları Deniz Birliklerini ziyaret etti. 

Güneydeki açılış ve ziyaret konuşmasında General Selami, bölgede halkının varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bunlar bizim için çok tatlı, hoş, unutulmaz ve hatırı sayılır anlar. Ben bu insanların hizmetçisiyim ve bununla da gurur duyuyorum.” dedi. 

“İslam İnkılabı’nın zaferi ile zalimler ve kibirliler topraklarımızdan kaçtıkları için Cenab-ı Allah’a şükrediyoruz.” diyen Devrim Muhafızları Komutanı, İslam Devrimi’nin zaferinden önce sömürgecilerin milletimizin gururunu ve şanını yerle bir ettiklerini vurgulayarak; “O dönemin yöneticileri ABD’nin önünde diz çöktüler, küçük düştüler, ancak zaferle birlikte her şey değişti. İslam İnkılabı ile düşmanlar yurdumuzdan kovuldular, istiklal, hürriyet, İslam’ın hakimiyeti ve İslam değerlerini tattık ve kendi kaderimizi kendimiz belirledik.” dedi. 

“İslam Devrimi’nin zaferiyle yabancılar artık bizim adımıza kararlar almıyorlar. Bu nedenle İran milletine savaştan tutun, yaptırımlar ve ekonomik ambargolara kadar çok büyük baskılar uyguladılar, İran milletini sürekli rahatsız ettiler ve bu ülkenin ilerlemesini ve gelişmesini engellemek için ellerinden geleni yaptılar.” diyen Devrim Muhafızları Komutanı, “Bu kutsal topraklarda, yabancıların iradesi hüküm sürmesin diye çok mücadeleler verildiğini” de hatırlattı.  

Devrim Muhafızları Komutanı “Halkımızın emniyette ve sükûnet içinde olması için Allah’ın düşmanlarına karşı durmamız gerektiğini öğrendik ve bugün İran milletinin çocukları hava, kara ve denizde düşmanlarının önünde sıraya girerek engel olmak için yarışıyorlar. Bugün düşmanlarımız aciz, çaresizdir. İslami İran’ın duruşu ve gücü karşısında düşmanlar hareketsiz sıkışıp kalmışlardır. ” dedi. 

Konuşmasının sonunda, Devrim Muhafızları Komutanı, Devrim Muhafızları deniz savaşçılarının cihatçı ve devrimci mükemmel çabalarını takdir etti ve teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir