Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’dan Ukrayna’da yaşayan vatandaşlarına uyarı!: Tehlikeli bölgelerden uzak durun ve ülkeyi terk edin

İran’ın Ukrayna büyükelçiliği bu ülkede yaşayan İranlı vatandaşları tehlikeli bölgelerle seyahat etme konusunda uyardı.

Fars haber ajansının haberine göre, konu hakkında bir bildiri yayımlayan İran büyükelçiliği, Ukrayna’da cari gelişmelere dikkat çekerek bu ülkede yaşayan İranlı vatandaşlara tehlikeli bölgelere seyahat etmekten kaçınmalarını ve Ukrayna’da kalmaları zaruri olmadığı takdirde bu ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti.

İran büyükelçiliği ayrıca İranlı vatandaşlardan acil durumlarda gerekli koordinasyonun sağlanması için büyükelçilikle irtibatını korumalarını istedi.

Bildiride, İran büyükelçiliği Ukrayna’da yaşayan vatandaşlara hizmet sunmaya ve 7/24 sorularına cevap vermeye hazır olduğu vurgulandı.

Bundan önce Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade de Ukrayna gelişmelerine gösterdiği tepkide, Tahran yönetimi Ukrayna gelişmelerini büyük bir hassasiyetle takip ettiğini belirterek taraflara sağduyu çağrısı yaptı.

Rusya lideri Vladimir Putin ise Pazartesi günü Dontesk ve Luhansk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıdıktan sonra Rus ordusuna bu bölgelerde konuşlanmaları ve Ukrayna ordusunun muhtemel saldırısına karşı bu bölgeleri savunmaları talimatı verdi.

Haber kaynakları Rus ordusunun bu iki bölgeye girdiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir