FilistinTüm Haberler

Siyonist İsrail işgal güçleri Batı Şeria’da Filistinli bir genci gerçek mermiyle vurarak şehid etti

Salı akşamı Batı Şeria’nın Beytüllahim kasabasında Siyonist askerler tarafından Filistinli bir genç vurularak şehit oldu.

Beytlahim’in güneyinde bir Filistinli genç işgalciler tarafından şehit edildi.

Dün (22 Şubat Salı) akşam saatlerinde, Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan Beytlahim’in güneyindeki El-Hıdr kasabasında Filistinli bir genç işgal güçlerinin saldırısından dolayı hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı, El-Hıdr kasabasının batısındaki Bakuş mıntıkasında Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldiğini, saldırıda işgal güçlerinin gençlere gerçek ve plastik mermilerle ayrıca gaz bombalarıyla saldırıda bulunduklarını ve saldırıya hedef olan gençlerden Muhammed Şehade’nin de şehit olduğunu duyurdu. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri adı geçen gence önce gerçek mermiyle saldırarak yaralanmasına neden oldu, sonra onu gözaltına alarak Kızılay ilk yardım ekiplerinin müdahale etmesini engellediler. Daha sonra genç, durumunun ağır olması sebebiyle hayatını kaybetti. 

El-Hıdr kasabası işgalcilerin sık sık saldırılarına maruz kalıyor ve çatışmalara sahne oluyor. İşgal güçleri bu kasabanın kırsal alanında tarıma elverişli arazilerinin bir kısmını ırkçı ayrım duvarı inşa etmek suretiyle kullanılamaz hale getirdikleri gibi arazilerinin bir kısmını da gasp ettiler. İşgal yönetimi bu kasabanın arazileri üzerine aynı zamanda Kfar Etzion adını verdiği bir siyonist yahudi yerleşim merkezi inşa etmiş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir