AvrupaDünyaİmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Ukrayna, ABD’nin kriz yaratan politikasının kurbanıdır

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Meb’as bayramı münasebetiyle bugün canlı yayında İran milletine sesleniş konuşması yaptı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Meb’as bayramını İran halkına, tüm İslam Ümmetine ve dünyanın tüm özgür insanlarına tebrik etti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Bi’setin amacı temizlemektir. Bi’set, mümkün olmayanı mümkün kılmaktır” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Bi’setin tarihi deneyimi hala mümkün olduğunu belirterek, “İslam Devrimi bu deneyimin bir örneğidir. Birçok insanın inancının aksine, peygamberlik hareketinin doruk noktası bir hükümetin kurulmasıydı. İslam ve din devletten ayrılamaz” ifadesini kullandı.

Batı medeniyetinin özelliklerine değinen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “İslam öncesi dönemin pek çok ahlaki kusuru bugün sözde Batı uygarlığı dünyasında örgütlü, daha geniş ve daha yoğun bir şekilde görülmektedir. Peygamber cehalete karşı mücadele etti. Batı medeniyetinin temeli açgözlülük ve paradır ve ahlak ve maneviyat para ile ölçülür. Batı medeniyetinde siyaset ve hüküm sürmek ayrımcılığa hizmet eder ve bilim ve teknoloji insanları öldürmeye hizmet eder” ifadelerinde bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, modern cehalete atıfta bulunarak, “ABD, modern cehaletinin açık ve eksiksiz bir örneğidir. ABD, içinde kötü ahlakın yayıldığı ve ayrımcılığın arttığı bir rejimdir. ABD’de soğuk ve sıcakların arttığında birçok insan bu ülkede hayatını kaybeder. ABD rejimi kriz yaratan ve kriz içinde yaşayan bir rejimdir ve dünyadaki krizlerden besleniyor. ABD bir mafya rejimidir” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ABD’nin kontrolü mafyaların elinde. Bu rejim, dünyanın bazı yerlerinde kriz merkezi oluşturmaya ihtiyaç duymaktadır. Bir kriz yaratmazlarsa, silah fabrikaları çıkarlarına hizmet edemez ve bugün Ukrayna, ABD’nin kriz yaratan politikasının kurbanıdır” diye kaydetti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Biz Ukrayna’da savaşın sona ermesinden yanayız ve savaşın orada bitmesini istiyoruz. Krizlerin çözümü ancak onların kaynağı bilinirse çözülür. Ukrayna’daki kriz ABD ve Batı’nın politikalarından kaynaklanmakta. Bunlar bilinmeli ve buna göre hareket edilmelidir” dedi.

  • İran, Ukrayna’da savaşın durmasından yanadır. Ancak her buhranın ilacı, mümkün olduğunca doğru tanının konulmasıyla gerçekleşir. Ukrayna buhranının temeli, Amerika’nın kriz üreten siyasetlerinin siyasi sonucudur ve Ukrayna da bu siyasetin kurbanıdır.
  • Ukrayna’yı bu noktaya Amerika getirdi. Amerika’nın bu ülkenin içişlerine müdahalesi, renkli devrimleri, o devleti lağvedip bir diğerini getirmesi, Ukrayna’daki durumu buraya getirdi.
  • Amerika ve Avrupa’ya sırtını dayamış devletler şunu bilmelidir ki; bu dayanakları bir seraptan ibarettir ve gerçekliği yoktur. Bugün Ukrayna, dün ise Afganistan. Her iki devletin başkanları; biz Amerika ve Batı devletlerine itimat ettik ve bizi yalnız bıraktılar! dediler.
  • Halk, devletlerin en önemli destekçisidir. Bu Ukrayna olayından çıkarılacak ikinci derstir. Eğer Ukrayna halkı sokaklara inseydi, Ukrayna’nın durumu bu şekilde olmazdı. Halk sokaklara inmedi çünkü hükümeti kabul etmiyordu.
  • Modern cahiliyetin ve ayrımcılığın tezahürü, bugün dünyada yaşanan baskı ve krizlerin nedeni Amerika’dır. Temelde Amerikan rejimi kriz yaratan ve krizlerle yaşayan bir rejimdir. Dünyada yaşanan krizlerden beslenmektedir. Ukrayna da bu siyasetin kurbanıdır.
  • Temelde Amerika bir mafya rejimidir. Politik, ekonomik vb. bir mafyadır. Ülke yönetimini elinde tutup yöneticiler atıyorlar. Dünyada krizler yaratarak çıkarlarını maksimize ediyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir