Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Filistinli mücahidler: Hiçbir ülke “İran” gibi Filistin’e destek vermiyor

Filistin Mücahidler Hareketi Genel Sekreteri, İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan Hizbullah’ının Filistin halkı ve direnişine verdiği desteği takdir etti.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Filistin Mücahidler Hareketi Genel Sekreteri Es’ad Ebu Şeri’e dün yaptığı açıklamada, Lübnan Hizbullah’ı ve İran İslam Cumhuriyetini takdir ederek, İran gibi hiçbir ülkenin Filistin’i ve Kudüs’ün kurtuluşunu desteklemediğini belirtti.

Ebu Şeri’e Amerika ve müttefiklerinin İran ve Lübnan Hizbullah’ına yönelik yaptırım ve baskılarına işaretle, İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan Hizbullah Hareketinin, Filistin’i ve direniş gruplarını destekleme konusundaki güçlü irade ve kararlılıklarının bedelini ödemekte olduklarını söyledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) üst düzey bir üyesi olan Sami Ebu Zuhri, geçtiğimiz günlerde İran İslam Cumhuriyeti’ni diğer ülkelerden ayıran şeyin Filistin davasına açık desteği olduğunu belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin halkı ve direniş gruplarını her zaman desteklediğini vurgulayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye de, İran’ın bugün Hamas’ın güçlendirilmesinde kilit rol oynadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir