LübnanTüm Haberler

Hizbullah: ABD’nin Lübnan seçimlerindeki hedefi direnişi devirmek

Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi başkan yardımcısı, ABD büyükelçiliğinin Lübnan seçimlerindeki hedefinin Hizbullah’taki direnişi devirmek olduğunu söyledi.

Al-Ahd’e göre, Hizbullah’ın Lübnan’daki genel başkan yardımcısı Ali Da’Muş, dün Cuma namazı hutbesinde, ”Direnişi devirme sloganıyla parlamento seçimlerine girenler olduğunu, ancak Hizbullah’ın da ”Kalıyoruz, destekliyoruz ve inşa ediyoruz” sloganıyla seçimlere katılıyoruz.” dedi.

”Güçlü, adil, özgür ve bağımsız bir hükümet kuracağız” Hizbullah yetkilisi, ”Lübnan seçimlerine katılanlar, geniş bir katılımla direnişe desteklerini ilan edecekler.” dedi.

Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi başkan yardımcısı, halkın ya Lübnan’ı desteklemek ve bir hükümet kurarak ülkeyi kurtarmaktan ya da Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini dayatmak için Lübnan’ı ABD vesayeti altında bırakmaktan başka seçeneklerinin olmadığını vurguladı. 

Lübnan’da parlamento seçimlerinin 27 Mart 2022’de yapılması planlanıyordu, ancak Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn bir kararnameyle ülkede parlamento seçimlerinin 15 Mayıs 2022’de yapılacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir