Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Selami: Düşmanların tüm komplolarına rağmen onlara karşı üstün konumdayız

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami Perşembe günü Tahran’daki Kutsal Savunma Dönemi Konferansındaki konuşmasında şu açıklamada bulundu: “Tüm komplolara rağmen tüm alanlarda düşmanlara karşı üstünüz”.

Bugün İslami İran’ın düşmanların tüm tehlike ve tehditlerinin merkez odağında olduğunu ve İslam Devrimi’ne karşı düşmanın hiçbir kapasitesinin boş olmadığını söyleyen Tümgeneral Selami şöyle dedi:  “Görünüşe göre Avrupa’daki son olay ve gelişmeler, İran’ı düşmanların öncelikli konumundan çıkarmadı. Ekonomik yaptırımlar, askeri yıldırma, psikolojik operasyonlar, istihbarat savaşı ve bölgesel nüfuzu kesme operasyonları dahil her yönden ve yerden devam etmekte. Bu tehditlerin uzantısını iç hasara bağlamak için çalışıyorlar, ancak Devrim Muhafızları düşmanın komplolarına ve kinlerine karşı güçlüdür.”

General Selami, Batı’nın devam eden baskılarına ve komplolarına, Amerika Birleşik Devletleri ve Siyonist rejim gibi bölgesel ortaklarının İran İslam Cumhuriyeti’ne ve Batı Asya bölgesindeki direniş eksenine ve yıkıcı eylemlere atıfta bulunarak emperyalist planlar ve komplolara karşı direnildiğini ve bu komploların suya düşürüldüğünü vurgulamak istemektedir. 

Rusya’nın küresel dikkati Doğu Avrupa’ya çeken Ukrayna’daki askeri operasyonları ve ABD ile müttefiklerinin Avrupa’daki mevcut krize odaklanması göz önüne alındığında, yine de Washington’ın Tel Aviv ve diğer bölgesel ortaklarla birlikte hareket ederek akılsızca eylemlerinin devam ettiği görülmektedir.  Direniş ekseni, anti-siyonist ve istikbar karşıtı girişimler, İran’a karşı girişimler, ABD’nin Avrupa’ya müdahil olması ve Ukrayna krizinin baş göstermesiyle bile durdurulmamıştır. 

Bu bağlamda, General Selami ekonomik yaptırımlar, askeri yıldırma, psikolojik operasyonlar, istihbarat savaşı ve bölgesel nüfuzu kesme operasyonları dahil olmak üzere bu tür düşmanca eylemlerin bir listesini sağlamıştır. İslam Devrim Muhafızları Komutanı, bugün düşmanın geniş cephelerde ve uzak mesafelerde müdahil olduğunu vurgulayarak, “Düşmanlar Hac Kasım Süleymani’yi şehit düşürerek aklısıra Direniş’i devirmeye çalıştılar. Ancak Kasım Süleymani’nin kanı birçok kapasite ve arenanın kapılarının açılmasına ve daha aktif olmasına yol açtı. Düşmanlar bugün tüm arenalarda yenilgiler almaktadırlar.”

Emperyalist ve Siyonist düşmanların kötü niyetli eylemlerine rağmen, ABD’nin ve bölgesel ortaklarının bu eylemlerinin etkisiz hale getirilmesini garanti eden şey, İran İslam Cumhuriyeti’nin ve ona bağlı hareketlerin bölgedeki gücünün sürekli olarak artması ve kesintisiz devam etmesidir. İran’ın caydırıcı gücünün devamının gelmesi , öncelikle Allah’a güvenmekten ve ikinci olarak İslam Cumhuriyeti’ne olan halk desteğinden kaynaklanmaktadır.

Bu hususta Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Pilot Aziz Nasirzade Hava Kuvvetleri Komutanları Yüksek Komutanlığı’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Günümüzdeki olaylar, bir ülkenin izzeti, gücü, bağımsızlığı ve güvenliğinin yabancılara dayanarak değil kendi halkına dayanarak sağlanabildiğini korunabildiğini gösteriyor. Günümüzde güç son sözü söyler güçsüz olan saldırılara karşı koyamaz. Bu yüzden her alanda güçlü olunmalı ve güç pekiştirilmelidir. “

Bu üst düzey İranlı askeri yetkilinin İran İslam Cumhuriyeti’nin askeri ve savunma gücünü güçlendirme ihtiyacına yaptığı vurgu, bunun düşmanların düşmanca eylemlerini önlemedeki önemli rolü göz önüne alındığında anlam kazanmaktadır.  İran İslam Cumhuriyeti’nin savunma stratejisi etkin caydırıcılığa dayanmaktadır. 
Ulus ötesi, bölgesel ve bölgeler üstü düşmanlara karşı güvenilir bir caydırıcılığa sahip olmak için, güvenilir ve önemli bir askeri kapasiteye sahip olmak hayati önem taşırken, güçlü ve iyi donanımlı bir silahlı kuvvetlere sahip olmak da caydırıcılık yaratmada önemli bir rol oynamaktadır. İran İslam Cumhuriyeti Ordusu ve İslam Devrim Muhafızları ise bu yönde hareket etmiştir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir