Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Filistin direnişinden İran’a takdir: İran, Siyonistlere ağır bir darbe indirdi!

Filistinli direniş grupları İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun Irak’ın Erbil kentinde Mossad’ın casusluk yuvasına karşı düzenlediği operasyonu tebrik ettikleri açıklamalarında siyonist rejimin ancak zor dilinden anladığını vurguladılar.

Fars haber ajansının haberine göre, Filistin İslami cihat Hareketi Siyasi Büro üyesi Yusuf Hasayene bu konuda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bu operasyonla bağımsız milli irade en güzel şekli ile sergilendi; tecavüzü önleyen ve büyük güç ve iktidarla karşılık veren bir iktidar. Şimdi artık İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeye yönelenlerin gözünden uykuları kaçacaktır.

Filistin halk kurtuluş cephesi medya ofisi Başkanı Ahmet Haris de bir açıklama yaparak şöyle dedi:

Mossad’ın Erbil’deki eğitim merkezlerinin vurulması, siyonistlerin bölgede varlığına son vermekti. İran dünyaya güçlü olduğunu ve siyonistlerin ve casusluk çetelerinin darbelerini asla affetmeyeceği gösterdi.

İran Basınına göre, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yayınladığı bildiride, İran’ın  siyonist İsrail’e doğru zamanda acı bir darbe indirebileceğini kanıtladığını belirterek, Devrim Muhafızlarının balistik füze operasyonunun bunu ispatladığını bildirdi. 

Filistin İslami Cihat hareketinin istihbarat başkanı Davud Şahab, Irak’ın Erbil kentindeki siyonist İsrail’e bağlı merkeze düzenlenen  saldırıyı överek,  “İran’ın Siyonist düşmana yönelik saldırıları, düşmanı kuşatmak ve yayılmasını önlemek için önemli bir gelişmedir.” dedi. 

Irak’taki el-Nuceba İslami Direniş Hareketi’nin genel sekreteri Şeyh Ekrem el-Kaabi, İran Devrim Muhafızları’nın füze saldırısında Siyonist merkezin hedef alındığını belirterek, ”Barzani ailesi ülkeyi zayıflatmak ve parçalamak için Irak düşmanlarına sığınmakta, böylece Kürdistan bölgesini Irak’tan ayırmaya çalışmaktadır.” dedi. 

Iraklı alimlerden Şeyh Cevad el’Halisi de, Siyonist rejimin casus örgütünün Kuzey Irak’taki varlığına atıfta bulunarak, “Siyonist rejim, Irak Kürdistan bölgesini Tahran, Bağdat ve Ankara arasında düşmanlık kaynağı yapmıştır.” dedi.

Filistin direniş komiteleri medya ofisi de yaptığı açıklamada, İran’ın bu güçlü cevabı siyonist rejimin cinayetlerine verilen bir cevaptı ve ancak hakiki direniş bu rejimi engelleyebileceğini ortaya koyduğunu vurguladı.

Filistin mücahitler hareket de yaptığı açıklamada, bu operasyon bölgede siyonistlerin çıkarlarını ve güvenliğini hedef aldığını, siyonist düşman bir tek zor dilinden anladığını kaydetti.

Iraklı kaynaklara göre, Pazar sabahı Devrim Muhafızları’nın füze operasyonunda en az dokuz Mossad subayı öldü ve birkaç kişi de yaralandı.

Bu arada, bazı kaynaklar Mossad karargahının tamamen yıkıldığını bildirdi.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu bir bildiri yayımlayarak, siyonistlerin komplo ve şer odakları nokta vuruşu yapan füzelerle hedef alındığını belirterek, Tel aviv’in her türlü şirreti tekrarlandığı takdirde daha sıkı, kesin ve yıkıcı cevaplarla karşılaşacağını vurguladı.

Siyonist rejim İsrail bir süre önce Kuzey Irak bölgesinde İran İslam Cumhuriyeti’e karşı bazı hareketlerde bulunmuştu. Bu yüzden İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Pazar günü sabah saatlerinde Mossad’ın Erbil’deki iki merkezine füze saldırısı düzenledi. Iraklı haber kaynakları, saldırıda 9 siyonist subayın helak olduğunu, bir kaçı da yaralandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir