Batı AsyaIrakİran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVideo Galeri

İran Devrim Muhafızları’nın Erbil’deki Mossad üssüne düzenlediği füzeli saldırının ayrıntıları

Tesnim Haber Ajansı’na konuşan kaynak, Devrim Muhafızları Ordusu’nun fırlattığı füzelerin başarılı bir şekilde hedefe isabet ettiğini bildirdi.

İranlı bir kaynak Devrim Muhafızları Ordusu’nun Erbil’deki Siyonist karargahına yönelik düzenlediği füzeli operasyonun detaylarını anlattı.

Füzeli operasyonda 10 adet Fatih 110 füzesi kullanıldığını belirten kaynak, “Bu operasyonda Siyonistlerin toplanma yeri hedef alındı ve bu noktada bulunan insan sayısı dikkate alındığında, rejimin can kaybı muhtemelen çok yüksektir.” dedi.

İranlı kaynak, “Füzeler İran’ın kuzeybatı bölgesinden ateşlendi ve fırlatılan güçlü füzelerin tamamı hedefe isabet etti. Devrim Muhafızları füzelerinin ana hedefi, Amerikan askeri karargahından uzak olan Siyonist karargahıydı.” ifadelerini kullandı.

Saldırının nedeni hakkında bilgi veren kaynak, “Füzeli operasyonun İran’a yönelik yapılan son kötü eylemlerinin bir kısmı Irak toprakları üzerinden gerçekleşmişti ve bu nedenle Devrim Muhafızları işgal rejimini aynı topraklarda cezalandırmayı amaçladı. Aslında bu kötülükler devam ederse, en azından aynı düzeyde, ya da beklemediklerinden daha sert tepki verilecektir.” diye konuştu.

Devrim Muhafızları Ordusu’ndan İsrail’e Uyarı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Siyonist Rejim’e ait komplo ve kötülük merkezinin nokta atışı yapan füzelerle hedef alındığını açıkladı.

Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan yazılı açıklamada; şu ifadelere yer verildi:

“Sahte Siyonist Rejim’in son zamanlarda işlediği cinayetin karşılıksız kalmayacağının duyurulmasının ardından, dün gece saatlerinde Siyonistlere ait komplo ve kötülük merkezi Devrim Muhafızları’nın güçlü füzeleri ile hedef alındı.”

Siyonist Rejim’i yine uyarıyoruz. Herhangi bir kötü eylem tekrarlanması halinde sert, kararlı ve ezici yanıt verilecektir.”

Iraklı bir güvenlik kaynağı, Erbil’de Siyonist Rejim casusluk servisi Mossad’a ait iki eğitim merkezinin balistik füzelerle vurulduğunu bildirmişti.

Erbil’e Füzeli Saldırı

Sabereen News Telegram kanalında yer alan bilgiye göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de bulunan Siyonist İsrail gizli servisi Mossad’ın üslerine füze saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Almaalomah haber sitesinin Iraklı güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Erbil kentinde Musif Salahaddin caddesi üzerinde bulunan Mossad’a ait eğitim merkezine düzenlenen füzeli saldırıda çok sayıda Siyonist subay öldü, birkaç kişi de yaralandı.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir