Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Erbil’deki Mossad karargahı, İranlı nükleer bilim adamlarına suikast planları hazırlama yeriydi

Irak’ın Diyale eyaletindeki Müslüman Alimler Birliği başkanı, Mossad’ın Erbil’deki karargahının Haşdi Şabi komutanlarını ve İranlı nükleer bilim insanlarını hedef alan terörist unsurlar için bir asker toplama yeri olduğunu duyurdu.

Fars Haber Ajansı’na göre, Irak’ın Diyale ilindeki “Müslüman Alimler” Birliği başkanı Cebbar el’Ma’muri, Mossad’ın Erbil ve Irak’ın diğer bölgelerindeki karargahlarının varlığının tüm Iraklılar için endişe kaynağı  olduğunu söyledi.

El-Ma’muri, Mossad’ın Erbil’deki karargahı hakkında kamuoyunun aydınlatılması ve derhal soruşturma başlatılması gerektiğini zira Irak anayasasının, Irak topraklarında herhangi bir Siyonist varlığa karşı çıktığını bildirdi. 

Irak medya kaynakları Pazar sabahı Erbil’de korkunç patlamaların duyulduğunu ve Kuzey Irak’taki Erbil’deki iki gelişmiş terör rejimi İsrail’in casusluk teşkilatı Mossad eğitim merkezinin balistik füzelerle vurulduğunu bildirdi.

İran Devrim Muhafızları Halkla İlişkileri, yaptığı açıklamada, Siyonist komplo ve kötülüğün Fatih füzeleri tarafından stratejik olarak hedef alınmasına atıfta bulunarak, herhangi bir kötülüğün tekrarlanmasının sert, kararlı ve yıkıcı tepkilerle karşı karşıya kalacağını” vurguladı.

İran Devrim Muhafızları, Irak Kürdistanı’nın Erbil kentindeki Mossad karargahına düzenlediği saldırı, İran İslam Cumhuriyeti’nin güvenliğini sağlamada çok ciddi olduğunu ve güvenliğini hedef alan her türlü eylemin karşılıksız kalmayacağını gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir