İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVideo Galeri

İran Devrim Muhafızları Donanması’na yeni füzeler, yüksek hızlı hücumbotlar ve akıllı denizaltı torpidoları katıldı

İran Devrim Muhafızları Donanması’na özel yüzer, füze ve denizaltı savunma teçhizatı katılma törenine Devrim Muhafızları Başkomutanı General Hüseyin Selami, DMO Donanma Komutanı Amiral Alirıza Tengsiri ve bir grup komutan ve Silahlı Kuvvetler üst düzey yetkilisi katıldı.

Bu törende Devrim Muhafızları Donanması Muharebe Teşkilatına yeni kapasite ve operasyonel özelliklere sahip birçok teçhizat ve füze ve yüzer sistemi teslim edildi.

Dayanıklılık ve esneklik,  füze taşıma ve ateşleme kapasitesi, yeni füze rampaları, füze fırlatıcı ve DMO Donanmasının keşif yüzerlerini benzersiz özellikleridir.

Füzelerin menzilini ve manevra kabiliyetinin iyileştirilmesi, elektronik savaştan kaçınmak ve önceki sistemlere göre patlama ve imha gücünün artması, Devrim Muhafızları Donanması’na dahil edilen yeni füze sistemlerinin diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Devrim Muhafızları Donanmasına özel savunma teçhizatının katılmasının 8. aşamasında ilk kez, görevlerde ve askeri yetenekte yeni bir faslın başlangıcı anlamını taşıyan Muharebe Gücü Teşkilatı’na akıllı denizaltı yüzerler teslim edildi.

Akıllı denizalitı intihar torpidosu

İran Devrim Muhafızları komutanı  tümgeneral Hüseyin Selami, sözkonusu törende yaptığı konuşmada, gençliğin ve gücün yenilenmesinin İran için büyük önem taşıdığını belirterek, ”İslami sistemin güçlendirilmesinde yeni olan bizim için önemlidir, bugün, akıllı yeraltı ilavesiyle, ‌ devrim muhafızları deniz gücü daha da güçlendi.” dedi.

Tümgeneral Selami,  dünya emperyalistlerinin sadece gücün dilinden anladığına ve saygı duyduğuna işaret ederek, “Şehitlerin kanının ürünü olan bu kıymetli tecrübeler, bizim için ibrettir, bizim için kesinlikle önemli ve öğreticidir ve her alanda güvenliğimizi sürdürmek için güçlü olmalıyız.” dedi. 

Yaptırımların düşmanı tanıyanlar için bir anlam ifade etmediğini vurgulayan Tümgeneral Selami, “Düşmana karşı sert ve acımasız yaptırımların olduğu bir dönemde bu teçhizatı yapan gençlerimiz için, yaptırım çitleri zayıf ve düşmanları etkisiz hale getirdiler.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir