Batı AsyaSuriyeTüm Haberler

Bükemedikleri direniş bileğini tek tek öpmeye başladılar!

Yeni dünya düzeni direniş ekseninde mi yoksa ABD, Rusya ve Çin oluşturduğu siyonist şer ekseni etrafında mı şekillenecek?

Sadece 10 yıl önce BAE, Suriye hükümetine karşı yabancı destekli isyanın arkasındaki 80 kusür devletten biriydi.Buna karşı dunya müslümanlarının ve mustazaflarının rehberi İmam Hamaney’in etrafinda kenetlenen direniş ekseni vardı.Ve zafer direniş ekseninin oldu.Bu zafer sadece Suriyede değil Latin Amerikadan,Orta Asyaya,Uzak doğuya,oradan Afrikaya kadar bir çok cephede oldu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın 18 Mart’ta on yıl süren Suriye çatışmasında muhalif militanların destekçisi BAE’ye sürpriz ve habersiz ziyareti sırasında – 2011’den bu yana bir Arap devletine ilk ziyareti – Esad, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed (MbZ) ile bir kez bir araya geldi.

Toplantıları sırasında MbZ, Emirlik’in devlet haber ajansı WAM tarafından bildirildiği üzere Suriye’den “Arap güvenliğinin temel direği” olarak bahsetti.

Veliaht prens, “BAE, kardeş Suriye halkının istikrar ve kalkınma özlemlerini gerçekleştirmek için Suriye ile işbirliğini güçlendirmeye hevesli” dedi.

Ziyaret, Mart 2011’de başlayan Batı ve Körfez destekli rejim değişikliği savaşının başlamasından bu yana Suriye cumhurbaşkanının bir Arap ülkesine ilk ziyaretiydi.

BAE, Esad’ı devirmek isteyen silahlı militan grupların başlıca destekçilerinden biriydi, ancak Suriye’nin yabancı destekli militanları yenmesi ve kaybettiği toprakları geri alması nedeniyle son zamanlarda geri adım attı.

BAE ile Suriye arasındaki bağların restorasyonu, Kasım 2021’de BAE dışişleri bakanının Şam’da Devlet Başkanı Esad’ı ziyaret etmesiyle başladı.

Ziyaret, Washington’un seçilmiş Suriye cumhurbaşkanını ve hükümetini rehabilite etme ve kabul etme çabalarına karşı olduğunu belirten ABD tarafından kınandı.

“Esad rejimiyle angajman yapmayı düşünen devletleri, rejimin son on yılda Suriyeliler üzerinde ziyaret ettiği korkunç vahşetlerin yanı sıra rejimin ülkenin büyük bölümünün insani yardım ve güvenliğe erişimini engellemeye yönelik devam eden çabalarını dikkatli bir şekilde tartmaya çağırıyoruz” dedi.

WAM, Suriye ve BAE taraflarının Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve yabancı güçlerin Suriye’den çekilmesinin yanı sıra Suriye ve halkına destek sağlanması konularını tartıştığını bildirdi.

MbZ, Suriye’ye dönüşü için Cumhurbaşkanı Esad’a havaalanına kadar eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir