Bilim & TeknolojiDünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti, coronavirüse karşı mücadelede dünyanın en iyi 10 ülkesi arasında / Bereket aşısının yurtdışına ihracatı başladı

İran Sağlık, Tedavi ve Tıp Eğitimi Bakanı açıkladı: İran, Corona’ya karşı dünyada ilk 10 ülke arasında yer alıyor.

Behram Eynullahi muhabirimize verdiği demeçte “İran Corona salgınının önlenmesi ve hastalığın tedavisinde dünyanın en iyi 10 ülkesi arasında yer alıyor ve halkın desteği olmasaydı bu önemli başarıyı elde edemezdik.” dedi.

İran’ın Corona’ya karşı mücadeledeki başarısının bir iç başarı değil, bir dünya başarısı olduğuna değinen Eynullahi, Dünya Sağlık Örgütü ve uluslararası kuruluşlara göre İran, Corona  hastalığının önlenmesi ve tedavisinde önde gelen ülkeler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

İran’ın Bereket aşısı uluslararası marka oldu

İranlı uzmanların geliştirdiği koronavirüs aşısı Bereket Nikaragua’ya ihraç edilmesi ile birlikte uluslararası marka oldu.

Muhabirimizin haberine göre, Bereket aşısı uluslararası marka olma yoluna girmesi ve Nikaragua yönetiminin acil ihtiyacını ilan etmesinin ardından iki ülke arasında ilgili anlaşmanın imzalanacağını ve Bereket aşısı Nikaragua’ya ihraç edileceği bildirildi.

Bereket ilaç firması Başkanı Hamid Rıza Cemşidi Bereket aşısının Nakaragua’ya ihraç edilmesini öngören anlaşmayı imzalama töreninde yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Bereket aşısının üretim kapasitesi 60 milyon dozu yükselmesi ve ülkenin koronavirüs aşısına ihtiyacı karşılanmasının ardından bu aşıdan önemli oranda stok yaptık ve şimdi bu fırsatı değerlendirerek aşını ihracatı için gerekli adımları atmaya başladı.

Cemşidi, hali hazırda Bereket aşısında yaklaşık 60 milyon doz ürettiklerini ve şimdi de koronavirüsün yeni varyantı Omicron için aşı üretmek üzere Sağlık Bakanlılğı’ndan gerekli izni alma aşamasında olduklarını, ki bu da İran’ın dünya aşı piyasalarında güçlü varlık sergilemesi için iyi bir fırsat sayıldığını vurguladı.

Cemşidi ayrıca Nikaragua ile bu noktaya ulaştıklarını ve bugün bu ülke ile anlaşma imzalama aşamasına ulaştıklarını, Nikaragua’nın dışında beş ülke daha resmi talepte bulunduklarını, bu ülkelerle müzakerelerin devam ettiğini ifade etti.

İmza törenine Nikaragua’nın Tahran büyükelçisi İsak Lenin Bravo ve İslami İran Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammed Hüseyin Niknam da katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir