ArabistanTüm HaberlerYemen

Katil Suud rejimi (sözde) ateşkesin ilk saatlerinde Yemen’e saldırdı!: 3 sivil şehid!

Suudi saldırganlar Cumartesi gecesi Yemen’in Saada eyaletinin Şeda şehrinde topçu ve roket saldırı düzenleyerek 3 sivili şehid etti.

İRNA’ya göre; Saldırılar, BM Yemen özel elçisi Hans Grundberg’in ofisinin Yemen’de iki aylık bir ateşkesin Cumartesi günü saat 19.00’da başladığını ve tüm kara, hava ve deniz askeri operasyonların duracağını duyurmasından saatler sonra geldi. 

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Serie, Cumartesi akşamı Twitter’da yaptığı açıklamada, ateşkes duyurusuna atıfta bulunarak, “Karşı taraf bağlı kaldığı sürece, askeri operasyonların tamamen durdurulmasına bağlı kalacağız” dedi.

Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer birçok ülkenin desteğiyle, Mart 2015’ten bu yana Yemen’e askeri bir işgal ve kara, deniz ve hava kuşatması başlattı.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’de başlattığı savaş şimdiye kadar yüz binlerce Yemenliyi öldürdü ve yaraladı ve 4 milyonu yerinden etti.

Suudi Arabistan’ın askeri saldırganlığı ayrıca Yemen’in altyapısının yüzde 85’inden fazlasını yok etti ve ülkeyi ciddi şekilde gıda ve ilaç sıkıntısına soktu.

Yemen’de İki Aylık Ateşkes

Birleşmiş Milletler’in (BM) girişimleri doğrultusunda Yemenli taraflar arasında ilan edilen ateşkes yürürlüğe girmişti.

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, dün yaptığı açıklamada, Yemenli tarafların hava, kara ve deniz operasyonlarını durdurmayı kabul ettiğini duyurmuştu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yemenliler iki aylık ateşkesi memnuniyetle karşılamıştı.

Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyon güçleri 2015 yılının Mart ayından beri Yemen’e yönelik askeri saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar sonucu 230 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan da zor bir yaşamla karşı karşıya kalmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir